Volvo XC40: Το μικρό SUV των Σουηδών αναμένεται το 2017 - iefimerida.gr

Volvo XC40: Το μικρό SUV των Σουηδών αναμένεται το 2017

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι της Volvo θα ήθελαν εδώ και τώρα η γκάμα τους να περιλαμβάνει και ένα πιο μικρό SUV σε σχέση με το XC60, που πρόσφατα υποβλήθηκε σε ένα facelift. Κι αυτό γιατί η κατηγορία των μικρών τζιπ και ειδικά αυτών με premium χαρακτήρα όχι μόνο αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής αλλά εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκδόσεις και καινούργια μοντέλα.

Έτσι το ήδη γνωστό Audi Q3 παρουσιάστηκε πριν μερικές ημέρες και με κινητήρα 1.400 κυβικών και 150 ίππων, η BMW X1 ξεκινά πλέον στην Ελλάδα από τα 1.600 κυβικά, το Range Rover Evoque μπορεί να αποκτήσει στην πορεία και μια πιο μικρή εκδοχή, ενώ σύντομα αναμένεται η Mercedes GLA.

Η εμφάνιση του XC40 λοιπόν θα γίνει σίγουρα άλλα όχι άμεσα. Ο λόγος γι αυτό είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα διαθέσιμη η κατάλληλη νέα βάση, καθώς αυτή του V40 δεν εξυπηρετεί απόλυτα την τετρακίνηση που θα έχει το XC40.

Η λύση θα είναι ένα μια παραλλαγή του πλαισίου νέας γενιάς της σουηδικής εταιρείας με τον επωνυμία SPA, που θα μπορεί να φιλοξενήσει τόσο ένα συμβατικό σύστημα 4x4 όσο και ένα σύστημα κίνησης των πίσω τροχών από ηλεκτροκινητήρες σε μια πιθανή υβριδική έκδοση, ανάλογη του ήδη επιτυχημένου V60 PHEV.

Όλα αυτά προσδιορίζονται χρονικά για το 2017, ενώ μέχρι τότε και έπειτα από την επιτυχία του V40 Cross Country θα δοθεί έμφαση και σε άλλες εκδόσεις με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Volvo XC40: Το μικρό SUV των Σουηδών αναμένεται το 2017 | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ