Ο παρατεταμένος θηλασμός εξασφαλίζει καλύτερη νοημοσύνη για το παιδί στο μέλλον - iefimerida.gr

Ο παρατεταμένος θηλασμός εξασφαλίζει καλύτερη νοημοσύνη για το παιδί στο μέλλον

Ο παρατεταμένος θηλασμός εξασφαλίζει καλύτερη νοημοσύνη για το παιδί στο μέλλον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χαρβαρντ, συσχετίζει τη νοημοσύνη των μωρών στη μετέπειτα ζωή τους, με τη διάρκεια της περιόδου του θηλασμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, όταν ο θηλασμός διαρκεί αρκετό καιρό, φαίνεται να βελτιώνει τη νοημοσύνη του παιδιού στη μετέπειτα ζωή του, αφού αυξάνει τις γλωσσικές επιδόσεις του στην ηλικία των τριών ετών, καθώς επίσης τη λεκτική και τη μη λεκτική νοημοσύνη του στην ηλικία των επτά ετών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Μάντι Μπέλφορτ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης, μελέτησαν στοιχεία, που αφορούσαν περίπου 1.300 παιδιά, δείχνουν πως ο παρατεταμένος θηλασμός του βρέφους σχετίζεται με αυξημένο δείκτη νοημοσύνης στην προσχολική και σχολική ηλικία.

Μάλιστα, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, για κάθε πρόσθετο μήνα θηλασμού, υπήρχε μια περαιτέρω βελτίωση στην επίδοση τόσο των τρίχρονων, όσο και των επτάχρονων παιδιών στα γλωσσικά τεστ και στα τεστ λεκτικής και μη λεκτικής νοημοσύνης.

Η νέα αυτή μελέτη ενισχύει την πεποίθηση των επιστημόνων πως το μωρό πρέπει να διατρέφεται αποκλειστικά μέσω του θηλασμού τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του, ενώ ο θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί τουλάχιστον για άλλους έξι μήνες, σε συνδυασμό με το συνθετικό βρεφικό γάλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ