Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση των 1,72 δισ. ευρώ για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση των 1,72 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση των 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποδέσμευση της δόσης του 1,72 δισ. ευρώ για την Ελλάδα ενέκρινε πριν από λίγη ώρα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η αποδέσμευση της δόσης έγινε στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης της προόδου που έχει πετύχει η χώρα μας υπό το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης.

Τα μέλη του ΔΝΤ ενημερώθηκαν προηγουμένως από τον επικεφαλής της Αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν. Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, μερικοί αντιπρόσωποι χωρών άσκησαν κριτική στην Αποστολή του Ταμείου στην Ελλάδα, ενώ ισχυρίστηκαν, όπως ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, ότι το ελληνικό πρόγραμμα παρουσιάζει προβλήματα.

Στην έκθεσή του, ο κ. Τόμσεν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά υπογραμμίζει ότι ακόμη απομένουν να γίνουν αρκετά.

Παράλληλα, νωρίτερα τη Δευτέρα η κάτω Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε την εκταμίευση του μεριδίου που αναλογεί στο Βερολίνο για τη δόση των 2,5 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό EFSF.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ