Μακαρονόδεντρα στο Πρωταπριλιάτικο BBC! - iefimerida.gr

Μακαρονόδεντρα στο Πρωταπριλιάτικο BBC!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη αναλώνεστε στα κλασσικά Πρωταπριλιάτικα αστεία του τύπου "Κοίτα, είναι λερωμένο το μπλουζάκι σου", "Μια αράχνη στο κόρφο σου!" ; Το BBC, σας έχει φορέσει τα γυαλιά προ πολλού!

Το 1957 ο δημοσιογράφος του BBC Ρίτσαρντ Ντίμπλμπι έκανε μία από τις πιο διάσημες πρωταπριλιάτικες φάρσες και ίσως την πρώτη τηλεοπτική.
Μεταξύ άλλων θεμάτων η εκπομπή του "Πανόραμα" μετέδωσε ρεπορτάζ για την ανοιξιάτικη σοδειά... σπαγγέτι στην Ελβετία.

Έτσι οι τηλεθεατές παρακολούθησαν ένα ρεπορτάζ σχετικά με μία ελβετική οικογένεια, της οποίας τα μέλη χαρούμενα μάζευαν τα μακαρόνια από το δέντρο και τα άφηναν να στεγνώσουν στον ήλιο. Μάλιστα ο Ντίμπλμπι που έκανε το "σπικάζ" του ρεπορτάζ περιέγραψε πως κάθε χρόνο στα τέλη Μαρτίου, καλλιεργητές σπαγγέτι σε όλη την Ευρώπη περιμένουν με ανυπομονησία τη νέα σοδειά - με βασικό φόβο μήπως πιάσει κρύο και αλλοιωθεί η γεύση του καρπού.

Επίσης "ενημέρωσε" ότι το γεγονός πως όλοι οι καρποί έχουν το ίδιο μήκος, οφείλεται στην σκληρή εργασία πολλών γενιών καλλιεργητών και ότι οι ποσότητες σπαγγέτι που παράγει η Ελβετία δεν είναι τίποτα μπροστά στην ιταλική παραγωγή.

Η πρωταπριλιάτικη φάρσα του Ντίμπλμπι, προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις. Πολλοί τηλεθεατές τηλεφωνούσαν για να διαμαρτυρηθούν που το σοβαρό BBC μετέδωσε ένα ρεπορτάζ για ανύπαρκτο θέμα. Άλλοι πάλι τηλεφωνούσαν για να μάθουν πως μπορούν και εκείνοι να προμηθευτούν τον καρπό και να παράγουν το δικό τους σπαγγέτι.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο nooz.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BBC Πρωταπριλιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ