Οριστική συμφωνία για «κούρεμα καταθέσεων» 47,5% στην Κύπρο - iefimerida.gr

Οριστική συμφωνία για «κούρεμα καταθέσεων» 47,5% στην Κύπρο

Οριστική συμφωνία για «κούρεμα καταθέσεων» 47
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, επήλθε τελικά συμφωνία μεταξύ κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, Κεντρικής Τράπεζας και τρόικας για το ύψος του «κουρέματος» των ανασφάλιστων καταθέσεων, στο 47,5%.

Με την οριστικοποίηση του «κουρέματος», η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης, στο οποίο βρίσκεται από τον Μάρτιο, με ισχυρά κεφάλαια (core tier 1) 12,4%.

Με βάση το διάταγμα για εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου έχει ήδη μετατραπεί το 37,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων σε μετοχές.

Με τη σημερινή συμφωνία θα μετατραπεί σε κεφάλαιο άλλο 10% των καταθέσεων. Ποσοστό 5% θα μετατραπεί σε μετοχές και 5% σε μετατρέψιμα χρεόγραφα (co-cos), που θα μετατρέπονται σε μετοχές μόνο όταν ο κεφαλαιακός πήχης υποχωρήσει κάτω από τα απαραίτητα επίπεδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ