ΗΠΑ καλούν Σνόουντεν: Ελα και δεν θα σε βασανίσουμε ούτε θα καταδικαστείς σε θάνατο - iefimerida.gr

ΗΠΑ καλούν Σνόουντεν: Ελα και δεν θα σε βασανίσουμε ούτε θα καταδικαστείς σε θάνατο

ΗΠΑ καλούν Σνόουντεν: Ελα και δεν θα σε βασανίσουμε ούτε θα καταδικαστείς σε θάν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φόβους για τη ζωή του έχει εκφράσει επανειλημμένως ο πρώην κατάσκοπος της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος φέρεται να έχει ζητήσει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία, ισχυριζόμενος πως σε περίπτωση που επιστρέψει στις ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή και βασανιστήρια.

Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ, μέσω επιστολής που απέστειλε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ, ζητούν από τον πρώην κατάσκοπο να επιστρέψει στη χώρα, ενώ ο ίδιος ο υπουργός υπόσχεται ότι δεν θα τύχει κακής μεταχείρισης.

Η επιστολή φέρει ημερομηνία 23 Ιουλίου, αλλά η ύπαρξή της έγινε γνωστή την Παρασκευή, ενώ σε αυτή φέρεται να υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως ο Σνόουντεν ούτε θα υποστεί σε βασανιστήρια ούτε θα αντιμετωπίσει, σε ενδεχόμενη δίκη, την θανατική ποινή.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαλύψεις του πρώην κατασκόπου έχουν προκαλέσει πάταγο διεθνώς και μία σειρά από διπλωματικά επεισόδια, ενώ έφεραν τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη και τη Ρωσία σε οριακό σημείο.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία FSB βρίσκεται σε συνομιλίες με το FBI για το μέλλον του Σνούντεν, καθιστώντας ωστόσο σαφές πως η Μόσχα δεν πρόκειται να εκδώσει τον 30χρονο αμερικανό στις ΗΠΑ.

Ο 30χρονος Σνόουντεν παραμένει αποκλεισμένος επί τέσσερις περίπου εβδομάδες στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας, παραμένοντας στο χώρο μετεπιβίβασης ταξιδιωτών. Δεν έχει περάσει ακόμα τον έλεγχο διαβατηρίων, που θα σήμαινε είσοδο σε ρωσικό έδαφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ