Αρβανιτόπουλος: Διαθεσιμότητα μόνο για 2.000 εργαζόμενους – 151.000 εκπαιδευτικοί είναι εξασφαλισμένοι - iefimerida.gr

Αρβανιτόπουλος: Διαθεσιμότητα μόνο για 2.000 εργαζόμενους – 151.000 εκπαιδευτικοί είναι εξασφαλισμένοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μεταρρυθμίσεις και οι αναδιαρθρώσεις στον χώρο της παιδείας έχουν προκαλέσει πολλά – κυρίως αρνητικά – σχόλια. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με δηλώσεις του θέλησε να διευκρινίσει πως το υπουργείο Παιδείας έβαλε φρένο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ό,τι αφορά τις οριζόντιες περικοπές προκειμένου να μην καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα και τόνισε πως σε διαθεσιμότητα θα τεθούν μόνο 2.000 υπάλληλοι.

«Η οριζόντια περικοπή αφορούσε αριθμούς οι οποίοι ήταν εξωπραγματικοί για το υπουργείο Παιδείας, διότι απλά θα διέλυαν το εκπαιδευτικό σύστημα. Εμείς με το σχέδιο αξιολόγησης δομών και διαδικασιών και των κεντρικών υπηρεσιών, καταλήξαμε και αποδείξαμε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στην Τρόικα, ότι οι άνθρωποι που μπορεί να συζητηθεί να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεν γίνεται να υπερβαίνουν τις 2.000», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως έχει εγκριθεί το «staffing plan» και «οι 151.000 εκπαιδευτικοί σήμερα έχουν διασφαλίσει την εργασία τους και απρόσκοπτα μπορούν να αφοσιωθούν στο έργο τους. Είναι προσωπική μου δέσμευση, αλλά και της κυβέρνησης, πλέον».

Οσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση τόνισε πως «τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα πρέπει να αξιολογήσουν τις διοικητικές τους διαδικασίες και να μας αποδείξουν ότι χρειάζεται ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που έχουν». «Δέκα χιλιάδες διοικητικοί υπάλληλοι με 12 χιλιάδες καθηγητές», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ