Σε αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η οποία παραδέχθηκε πως έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα 6 εκατομμυρίων πολιτών από στελέχη της υπηρεσίας, ενώ παρότι έχουν κλείσει 8 μήνες από την εκκίνηση της έρευνας, δεν έχει παραπεμφθεί κανείς από τους υπαιτίους στη Δικαιοσύνη.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατονόμασε μετά από έρευνα της την ΓΓΠΣ ως την «πηγή» της διαρροής, η οποία στις επανειλημμένες κλήσεις που έχει δεχθεί από τον Δεκέμβριο του 2012 από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προκειμένου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα, έχει πάρει μέχρι στιγμής δύο αναβολές, αναφέρει το tvxs.
Το δημοσίευμα αναφέρει, ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προσήλθε εν τέλει, για να δώσει εξηγήσεις στην συνεδρίαση της Αρχής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στη διάρκεια της οποίας ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χαράλαμπος Τσαβδάρης, παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία διέρρευσαν από την υπηρεσία του και ενημέρωσε τα μέλη της Αρχής Προστασίας ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ η οποία όμως δεν έχει καταλήξει σε πόρισμα και σε απόδοση ευθυνών. Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Τσαβδάρης είπε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα προστασίας.
Τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν:
- Τα δηλωθέντα στις φορολογικές δηλώσεις στοιχεία στα έντυπα Ε1 για τα έτη από το 2003 έως το 2009 καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2012.
- Τα στοιχεία υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2008, 2009 και 2012.
- Τα στοιχεία υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς του 2011.
- Τα σημειώματα για τις περαιώσεις που εστάλησαν το 2010 από το Υπουργείο Οικονομικών.
- Στοιχεία των τελών κυκλοφορίας για όλα τα έτη από το 2006 έως το 2012(!) καθώς και στοιχεία συναλλαγών και δηλώσεων πολιτών για πολλές ακόμη χρονιές.