Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις αποκρατικοποιήσεις. Μετά τις δημόσιες αντιπαραθέσεις υπουργών, με τελευταίο ‘κρούσμα’ την Τίνα Μπιρμπίλη που ζήτησε να παραμείνει ο κρατικός έλεγχος σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και φυσικό αέριο και τη δημόσια πρόσκληση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα να μη ζητά κανείς αποκρατικοποιήσεις γενικά, προστατεύοντας τα ‘του οίκου του’, κατά των αποκρατικοποιήσεων τάχθηκε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, ενώ σήμερα μπήκε στο παιχνίδι το ‘βαρύ πυροβολικό’ του ΠΑΣΟΚ που ακούει στο όνομα «Αριστερή Πρωτοβουλία».
Με ανακοίνωσή της η εσωκομματική τάση με επικεφαλής τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, καλεί ευθέως τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί «γενναία και θαρραλέα» τον δημόσιο έλεγχο των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Φυσικό Αέριο, ΟΠΑΠ, Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, κ.λ.π., λίγες ώρες μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοχεδίου για τη σύσταση ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας και λίγο πριν ξεκινήσει σχετική συζήτηση στην ‘Ωρα του Πρωθυπουργού’ με αφορμή ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.
Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» λέει «ναι» στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να βρεθεί χρήμα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και «όχι» στο ‘ξεπούλημα’ των δημόσιων οργανισμών «σε τιμή ευκαιρίας χωρίς κανένα όφελος». Στην ανακοίνωσή της δε, στρέφει για άλλη μια φορά τα πυρά της κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η πολιτική του «απέτυχε παταγωδώς». Τον ‘χτυπά’ μάλιστα, ακριβώς εκεί που ...πονάει, σημειώνοντας πως «αντί να στήνεται εταιρεία μιας λίρας για να παίξει το ρόλο του συμβούλου για 50 δις ευρώ, θα πρέπει η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Οικονομικό Επιτελείο να απαντήσουν με διαύγεια(!) πως διατείνονται: Πρέπει πράγματι να πουληθεί μια δημόσια εταιρεία ή ένας οργανισμός που είναι προσοδοφόρος για το δημόσιο;», ενώ αφήνει αιχμές για προσδιορισμό της αξίας κάθε περιουσιακού στοιχείου με ‘αναθέσεις’ και ‘πάρτυ φίλων’...
Κατηγορεί δε συνολικά την κυβέρνηση για μονομερή στήριξη των τραπεζών, αλλά και παραπλάνηση σχετικά με τους ‘πανηγυρισμούς’ για τα καλά νέα από το εξωτερικό -επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου και μείωση του επιτοκίου- που «μάλλον παραμένουν στη σφαίρα του ονείρου γιατί το μόνο που αποφασίστηκε είναι η παραπομπή των συγκεκριμένων ζητημάτων στη Σύνοδο του Ιουνίου», όπως σημειώνει.