Για το ενδεχόμενο νέας αναδιοργάνωσης του ελληνικού χρέους αναφέρονται στο κύριο τους άρθρο οι Financial Times, οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι μονόδρομος, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει «κουτσαίνοντας» να ακολουθεί πιστά την γραμμή της Γερμανίας.
Σε άρθρο τους με τίτλο «Το μυστικό του Σόιμπλε για τον ευρωπαϊκό Νότο», οι Financial Times σχολιάζοντας την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού στην Αθήνα, αναφέρουν πως το όραμα του «για πρόοδο της ευρωπαϊκής ενοποίησης» κινδυνεύει, καθώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Πορτογαλία, «οι κυβερνήσεις πληγωμένες και καταπονημένες, συνεχίζουν κουτσαίνοντας με ανησυχητικά περισσότερη πίστη από τις κοινωνίες τις οποίες κυβερνούν, ότι η υποταγή στις οικονομικές συνταγές της Γερμανίας, θα σώσει τις χώρες τους».
Το δημοσίευμα, αναφέρεται και στο γενικότερο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό που επικρατούσε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σόιμπλε και αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή», το οποίο ανέφερε: «Χαίρε Σόιμπλε! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν», καθώς και στην παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Δικαιοσύνη. Το δημοσίευμα, χαρακτηρίζει τον κ. Παπακωνσταντίνου «ως έναν άνθρωπο που του ήταν γνωστός από τις πολύωρες μεταμεσονύχτιες συνεδριάσεις στο διαπραγματευτικό τραπέζι της ευρωζώνης», καθώς και ότι «παρέμεινε εστιασμένος στην άποψη ότι οι δημιουργικές σχέσεις με την Γερμανία αποτελούν προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ στην προσπάθεια της Ελλάδας να διορθωθεί».
Παράλληλα, οι Financial Times αναφέρονται και στις απολύσεις στο Δημόσιο υποστηρίζοντας πως ο Γερμανός υπουργός γνωρίζοντας την «δηλητηριώδη» κατάσταση η οποία επικρατούσε στην Αθήνα, «κατέφθασε κομίζοντας δώρα: 100 εκατ. ευρώ σε κρατικά δάνεια για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Εκείνο όμως ωστόσο που πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα για να ξεπηδήσει «κάποια φλόγα ελπίδας για το μέλλον της, είναι μια ακόμη αναδιοργάνωση του εξωτερικού της χρέους», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε δεν πρόκειται να θίξει το «καυτό» θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου, με το άρθρο να αναφέρει πως κάτι τέτοιο θα ήταν «αυτοκτονία» για τον Γερμανό πολιτικό.
Αναφερόμενο στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, οι Financial Times αναφέρουν: «Θα ήταν μια επανάσταση στην κρίση της ευρωζώνης. Μέχρι σήμερα οι διασώσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, των ισπανικών τραπεζών και της Κύπρου, έχουν κοστίσει πολλά στους Γερμανούς φορολογούμενους σε δάνεια και εγγυήσεις, αλλά ούτε ένα ευρώ σε ''σκληρό'', πραγματικό, ρευστό που δεν θα ανακτηθεί ποτέ. Στην πραγματικότητα, η διάσωση 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από ΕΕ-ΔΝΤ τον Μάιο 2010 είχε στόχο την προστασία των γερμανικών τραπεζών, που είχαν μοιράσει απρόσεκτα δάνεια σε όλη την νότια Ευρώπη, όσο και την αποκατάσταση της οικονομικής υγείας της Ελλάδας. Όμως, στο πετσί και στο πορτοφόλι τους, οι Γερμανοί ψηφοφόροι ήδη νοιώθουν ότι μερικά από τα δισεκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010, θα χαθούν για πάντα. Σε αυτό το βαθμό, μια δεύτερη αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να σοκάρει τους Γερμανούς πολίτες και να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό στερέωμα, αν και ίσως χρειαστεί να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας», σημειώνει το δημοσίευμα.
Κλείνοντας, οι Financial Times υποστηρίζουν πως το ερώτημα που απειλεί να κυριαρχήσει στη γερμανική δημόσια συζήτηση, είναι εάν θα «τραβηχθεί η κόκκινη γραμμή» στην Ελλάδα, την Πορτογαλία ή την Κύπρο, ωστόσο καμία απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί πριν τις γερμανικές εκλογές, υπογραμμίζει το άρθρο.