Μάθε πόσες φορές θα δεις τους γονείς σου πριν πεθάνουν από τη μακάβρια εφαρμογή See Your Folks - iefimerida.gr

Μάθε πόσες φορές θα δεις τους γονείς σου πριν πεθάνουν από τη μακάβρια εφαρμογή See Your Folks

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκ πρώτης όψεως, το interface του ιστότοπου See Your Folks (www.seeyourfolks.com) είναι ιδιαιτέρως καθησυχαστικό, σχεδόν κατευναστικό. Το όνομα του σάιτ αναγράφεται με γαλάζια γραμματοσειρά, με μία καρδούλα στο κέντρο του πρώτου γράμματος «o», ενώ στο μπάγκραουντ κυριαρχεί ένας καταγάλανος ουρανός γεμάτος αφράτα κατάλευκα συννεφάκια.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εισάγεις τις πληροφορίες που σου ζητούνται – τον τόπο διαμονής των γονέων σου, την ηλικία σου και πόσο συχνά τους βλέπεις – για να δεις να διαγράφεται μπροστά στα μάτια σου ένας αριθμός: το νούμερο των φορών που θα δεις τους γονείς σου πριν πεθάνουν. Και ξάφνου, τα αφράτα σύννεφα προσλαμβάνουν εντελώς διαφορετικό νόημα...

Η εν λόγω εφαρμογή αποτελεί δημιουργία τεσσάρων Βρετανών σχεδιαστών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δεδομένα σχετικά με το προσδόκιμο της ηλικίας, αντλημένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με σκοπό να καταστήσουν το θάνατο λιγότερο αφηρημένο και ασαφή.

Ακολουθώντας τα πορίσματα ερευνών, σύμφωνα με τις οποίες η ανά τακτά διαστήματα υπενθύμιση της εμπειρίας του θανάτου «μαλακώνει» τους ανθρώπους, οι δημιουργοί του σάιτ θέλησαν να στρέψουν την προσοχή μας σε μικρά καθημερινά πράγματα που μετράνε και μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ