Ασπιρίνη η παράταση για τις δηλώσεις -Παραμένουν τα προβλήματα στη διαδικασία υποβολής - iefimerida.gr

Ασπιρίνη η παράταση για τις δηλώσεις -Παραμένουν τα προβλήματα στη διαδικασία υποβολής

Ασπιρίνη η παράταση για τις δηλώσεις -Παραμένουν τα προβλήματα στη διαδικασία υπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προσπάθεια να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, μοιάζει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει παράταση έως την Παρασκευή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από υπόχρεους με ΑΦΜ σε 1 και 2, καθώς τα απίστευτα προβλήματα που καταγράφονται εδώ και μήνες στη προετοιμασία του υπουργείου αλλά και στη διαδικασία υποβολής, δεν έχουν ξεπεραστεί ούτε στο ελάχιστο.

Κρατώντας ομήρους χιλιάδες φορολογούμενους έως το παρά πέντε, καθώς οι υπηρεσίες έκαναν... μπαλάκι την ευθύνη της απόφασης για το εάν θα δοθεί ή όχι παράταση, το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να σπάσει για μια ακόμα φορά τα νεύρα των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να ξεπεράσουν τα εμπόδια που το ίδιο το υπουργείο ορθώνει. Το άκρον άωτον είναι ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν ότι θα ανακοινωθεί τις... επόμενες ημέρες εάν οι δηλώσεις των υπόχρεων με ΑΦΜ σε 1 και 2 θα χαρακτηριστούν εκπρόθεσμες στη περίπτωση που υποβληθούν μετά τη Δευτέρα, δηλαδή εάν θα χαθούν γι' αυτούς τους φορολογούμενους οι εκπτώσεις φόρου! Κι αυτά όταν από το πρωί της Δευτέρας, σχηματίζονταν ουρές στις εφορίες από εκείνους που προσπαθούσαν να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο για να υποβάλουν δήλωση, καθώς οι συστημένες επιστολές που υποτίθεται ότι θα έστελνε το ΚΕΠΥΟ δεν έφτασαν ποτέ.

Το πρόβλημα με τους κλειδάριθμους και τις... χαμένες επιστολές είναι μόνο ένα από τα επεισόδια του φετινού κακόγουστου θρίλερ με τις φορολογικές δηλώσεις. Οι τόκοι καταθέσεων "φορτώθηκαν" στα Ε1 μόλις στις 17 Ιουλίου ενώ παρατηρούνται πολλά λάθη, με κίνδυνο επιβαρύνσεων για τους ανυποψίαστους φορολογούμενους, καθώς για πρώτη χρονιά οι τόκοι καταθέσεων θα συνυπολογιστούν για την έκτακτη εισφορά. Οι βεβαιώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους άρχισαν να αποστέλλονται ή να ανεβαίνουν σε ηλεκτρονική μορφή μόλις τον Ιούνιο, καθώς η σχετική Απόφαση υπογράφηκε στις 19 του ίδιου μήνα! Ακόμα και οι συνήθεις οδηγίες για τη συμπλήρωση του Ε1 δημοσιοποιήθηκαν λίγο πριν την αρχική καταληκτική προθεσμία, αφού η Απόφαση υπογράφηκε στις 26 Ιουνίου!!! Η... προαναγγελία του αλαλούμ είχε γίνει νωρίτερα, καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, το σύστημα του TAXIS αντί να ανοίξει ως τις αρχές Μαρτίου, άνοιξε μόλις στις 24 Μαΐου και μάλιστα με συνεχείς διακοπές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ