Οικονομική μπίζνα εκατομμυρίων γύρω από τη γέννηση του βασιλικού βρέφους – Τι δείχνουν έρευνες - iefimerida.gr

Οικονομική μπίζνα εκατομμυρίων γύρω από τη γέννηση του βασιλικού βρέφους – Τι δείχνουν έρευνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που χιλιάδες απλοί πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας περιμένουν με αγωνία το βασιλικό μωρό της Κέιτ Μίντλετον και του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, τα μάτια των οικονομικών επιτελείων της χώρας βλέπουν παντού λίρες.

Κι αυτό γιατί η γέννηση του βασιλικού βρέφους θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα και στην οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με σύμφωνα με ερευνητικό σημείωμα που δημοσίευσε ο οικονομολόγος Howard Archer, και με το Κέντρο Ερευνών της Βρετανίας, η γέννηση του παιδιού της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, θα δώσει μικρή ώθηση στην οικονομία της χώρας, αφού αναμένεται να αυξηθούν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο, και να φτάσουν τα 243 εκατ. αγγλικές λίρες, το διάστημα από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Όπως εκτιμά το Κέντρο Ερευνών της χώρας, 87 εκατ. λίρες θα ξοδευτούν σε φαγητό και αλκοόλ κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τον εορτασμό της γέννας και 156 εκατ. λίρες αναμένεται να ξοδευτούν για την αγορά αναμνηστικών και ενθυμίων.

Επιπλέον, αναμένεται να εκτοξευθούν οι πωλήσεις στα βρεφικά καροτσάκια, ακόμη και κατά 13%, καθώς οι γονείς σε μια προσπάθεια να μιμηθούν το βασιλικό ζεύγος, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές, θα γίνουν πιο... γαλαντόμοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ