Ο τεράστιος χορός των Ιρλανδών, που μπαίνει στα Ρεκόρ Γκίνες [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο τεράστιος χορός των Ιρλανδών, που μπαίνει στα Ρεκόρ Γκίνες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ιρλανδοί τρέφουν μια τεράστια αγάπη για τον χορό. Αλλωστε η παραδοσιακή τους μουσική, γεμάτη ένταση και ρυθμό, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει κάποιον αδιάφορο. Ο γρήγορος ρυθμός των ιρλανδέζικων τραγουδιών συνεπαίρνει Ιρλανδούς και μη, «ενώνοντάς» τους μέσω του παραδοσιακού χορού της περιοχής.

Ο χορός εξίσου εντυπωσιακός με τη μουσική, αλλά και πολύ δύσκολος ταυτόχρονα καθώς οι χορευτές πρέπει να κινούν τα πόδια τους με μεγάλη ταχύτητα ενώ την ίδια ώρα προσπαθούν να διατηρούν το πάνω μέρος του σώματός τους σταθερό.

Από το 1994 και μετά, μέσω του φεστιβάλ Riverdace, ο χορός των Ιρλανδών έχει γίνει πιο γνωστός και πιο οικείος στο ευρύ κοινό. Ολο και περισσότεροι άρχισαν να ανακαλύπτουν αυτό το διαφορετικό είδος μουσικής και τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του τράβαγαν την προσοχή. Αυτό αντικατοπτρίστηκε απόλυτα στο φετινό Riverdance στο Δουβλίνο, όπου συμμετείχαν περισσότεροι χορευτές από ποτέ.

Ανθρωποι από κάθε ήπειρο ταξίδεψαν στο Δουβλίνο για να χορέψουν όλοι παρέα το παραδοσιακό ιρλανδέζικο χορό. Ανάμεσά τους, χορευτές από 163 σχολές χορού σε 44 χώρες του κόσμου. Η συνολική προσέλευση ξεπερνούσε τα 2000 άτομα, πράγμα που καθιστά το χθεσινό χορό το μεγαλύτερο στο κόσμο.

Το χθεσινό Riverdance ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν 652 άτομα τα οποία χόρεψαν δίπλα στο Νάσβιλ του Τενεσί, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ