Αυτοί είναι τολμηροί καπιταλιστές! Νεαροί Αμερικανοί τυχοδιώκτες ψάχνουν «την καλή» στην τελευταία «Άγρια Δύση» του πλανήτη, την Αφρική [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι τολμηροί καπιταλιστές! Νεαροί Αμερικανοί τυχοδιώκτες ψάχνουν «την καλή» στην τελευταία «Άγρια Δύση» του πλανήτη, την Αφρική [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όποιος πιστεύει ότι «καπιταλισμός» σημαίνει να στρογγυλοκάθεσαι πίσω από ένα γραφείο με ένα πούρο στο στόμα, την κοιλιά να ξεχειλίζει από το παντελόνι, το αυτί διαρκώς κολλημένο σε ένα τηλέφωνο και το μάτι σε μία οθόνη τερματικού, έχοντας άλλους να κάνουν τις δουλειές αντί για σένα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει αυτές τις παρωχημένες εικόνες και αντιλήψεις.

Αυτό τουλάχιστον αποκομίζει κανείς ως γενική εντύπωση από το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ-ντοκιμαντέρ του περιοδικού ερευνητικής δημοσιογραφίας VICE, το οποίο επιχειρεί να σκιαγραφήσει την εικόνα των νέων αδίστακτων «cowboys» του 21ου αιώνα που είχαν τη διαύγεια να διαβλέψουν ότι οι κορεσμένες αγορές της Δύσης δεν έχουν να τους προσφέρουν τίποτα και ότι η νέα αχανής ήπειρος του κέρδους, το τελευταίο προπύργιο της κερδοφορίας εις το εξής θα είναι ο Τρίτος Κόσμος των ατέλειωτων επιφανειών γης, οι οποίες διψάνε για βασικές υποδομές και καινοτόμες λύσεις σε θεμελιώδη προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Σε αντίθεση με τις στερεότυπες εικόνες του βολεμένου broker που απολαμβάνει γεύματα σε πανάκριβα εστιατόρια και κυκλοφορεί με leasing υπεραυτοκίνητα, αυτοί οι περιπετειώδεις αναρχο-καπιταλιστές ζουν σαν νομάδες, περιδιαβαίνουν επικίνδυνες εμπόλεμες ζώνες, οργανώνουν στο πόδι επιχειρηματικές δραστηριότητες σε μία ήπειρο που στερείται παντελώς οργάνωσης, δεν περιμένουν να τους δοθεί τίποτα με ευκολία και παίζουν άγρια το παιχνίδι της εμπορικής διαπραγμάτευσης.

Μόνοι συνοδοιπόροι σε αυτή την πορεία τους στο άγνωστο ένα smartphone και ένα laptop, πολλή τόλμη και μία υπολογισμένη άγνοια κινδύνου που τους κάνει να μοιάζουν με νέους Ιντιάνα Τζόουνς της επιχειρηματικότητας.

Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί, το οποίο καταγράφει μερικές ημέρες από την περιπετειώδη ζωή ενός νέου επιχειρηματία στην πιο δύσκολη ήπειρο του κόσμου:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ