Χάκερς επιτέθηκαν σε ιστοσελίδα της Apple- Εχουν πρόσβαση σε ονόματα και διευθύνσεις - iefimerida.gr

Χάκερς επιτέθηκαν σε ιστοσελίδα της Apple- Εχουν πρόσβαση σε ονόματα και διευθύνσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα χάκερ έπεσε η ιστοσελίδα της Apple για τους προγραμματιστές εφαρμογών για τα προϊόντα της, με την εταιρία να προειδοποιεί ότι ενδεχομένως οι πληροφορίες που τους αφορούν έχουν κλαπεί.

«Την Πέμπτη ένας χάκερ προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των προγραμματιστών που είναι εγγεγραμμένοι στην ιστοσελίδα μας», τονίζει η Αpple σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Η Apple, προκειμένου να προσμετρήσει τις πιθανές απώλειες και να ελέγξει το λογισμικό της για να αποκαταστήσει τη βάση δεδομένων της, ανακοίνωσε ότι έκλεισε προσωρινά την ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με την Aplle, τα «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα στην ιστοσελίδα της είναι αποκρυπτογραφημένα και οι χάκερς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σ' αυτά. Προειδοποιεί πάντως ότι οι χάκερς «μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα ονόματα και επίσης σε ορισμένες ταχυδρομικές ή ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προγραμματιστών». Τονίζει ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις πληροφορίες που συνδέονται με τους πελάτες των προϊόντων της.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ