Η «καυτή» καλοκαιρινή ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης - Στόχοι και ανοικτά μέτωπα - iefimerida.gr

Η «καυτή» καλοκαιρινή ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης - Στόχοι και ανοικτά μέτωπα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετικά κρίσιμοι θεωρούνται οι προσεχείς τρεις μήνες για την κυβέρνηση, οπότε θα πρέπει να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στα καυτά ζητήματα, ώστε να τεθεί οριστικό τέλος στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στην κορυφή του πρωθυπουργικού ενδιαφέροντος, βεβαίως, βρίσκεται το θέμα των εσόδων. Τα όσα λέγονται για «τρύπα» 10 δισ. ακούγονται ως εφιάλτης για την κυβέρνηση και αναζητούνται ήδη τρόποι προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος του λεγόμενου δημοσιονομικού κενού.

Εξ ου και πρέπει να εντατικοποιηθούν οι αποκρατικοποιήσεις με την COSCO, αλλά και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να βρίσκονται ψηλά στην πρωθυπουργική ατζέντα. Ενδεχομένως δε, μέχρι το φθινόπωρο να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη και ο διαγωνισμός για σημαντικά ακίνητα του Δημοσίου.

Τον Σεπτέμβριο, άλλωστε, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη και με το μεγάλο «στοίχημα» του Δημοσίου, καθότι ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί στην Τρόικα ότι οι ρυθμοί για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση θα γίνουν ταχύτεροι.

Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει αισιόδοξος και πιστεύει ότι οι βουλευτές και των δύο κυβερνητικών κομμάτων θα στηρίξουν το νομοθετικό έργο, αλλά, όπως τονίζουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες της ΝΔ, από εδώ και πέρα η ψήφιση του κάθε νομοσχεδίου θα μετατρέπεται σε κοινοβουλευτική μάχη, από την οποία θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό οι πολιτικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ