Τριήμερο λουκέτο-διαμαρτυρία προς το δημόσιο έβαλαν στα 9 καταστήματά τους στο Μιλάνο οι Dolce & Gabbana - iefimerida.gr

Τριήμερο λουκέτο-διαμαρτυρία προς το δημόσιο έβαλαν στα 9 καταστήματά τους στο Μιλάνο οι Dolce & Gabbana

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεωρώντας ότι οι κατηγορίες περί φοροδιαφυγής τις οποίες τους καταλογίζει το ιταλικό δημόσιο είναι άδικες, γι' αυτό και ως ένδειξη διαμαρτυρίας το ισχυρό δίδυμο της παγκόσμιας μόδας αποφάσισε να προβεί σε μία κίνηση διαμαρτυρίας, βάζοντας τριήμερο λουκέτο (από την Παρασκευή) στα συνολικά εννέα καταστήματά που διατηρεί στην ιταλική πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο.

Μάλιστα, έχουν αναρτήσει στα καταστήματά τους σχετικές ανακοινώσεις "αγανάκτησης", δηλώνοντας παράλληλα ότι οι υπάλληλοι τους θα πληρωθούν κανονικά για τις ημέρες του λουκέτου, ενώ καταγγέλλουν την «κακή» μεταχείρισή τους από την πόλη του Μιλάνου και τις άδικες κατηγορίες του ιταλικού οργανισμού είσπραξης φόρων, της οικονομικής αστυνομίας, τις επιθέσεις των εισαγγελέων και τον διασυρμό μέσω του Τύπου», μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους.

Οι Dolce & Gabbana, οι οποίοι προσθέτουν ότι «πρόσφεραν πολλά στην πόλη του Μιλάνου: οικονομική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, διεθνή προβολή», καταδικάστηκαν στις 19 Ιουνίου σε φυλάκιση ενός έτους και οκτώ μηνών ο καθένας, καθώς βρέθηκαν ένοχοι για φοροδιαφυγή ύψους 1,3 δις ευρώ, ελλιπείς φορολογικές δηλώσεις και φορολογική απάτη. Είχαν συστήσει εταιρία στο Λουξεμβούργο, μέσω του λογιστή τους, η οποία, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, τους επέτρεπε να εμφανίζουν μικρότερα έσοδα και κέρδη. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους έχει προσφύγει στο εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ