Κορυφώνεται η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία – Οι Σοσιαλιστές διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις για σύμφωνο σωτηρίας - iefimerida.gr

Κορυφώνεται η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία – Οι Σοσιαλιστές διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις για σύμφωνο σωτηρίας

Κορυφώνεται η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία – Οι Σοσιαλιστές διέκοψαν τις διαπρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία, με τη χώρα να αδυνατεί να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει τις τελευταίες εβδομάδες. Οι Σοσιαλιστές ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση ενός «συμφώνου εθνικής σωτηρίας» και έριξαν το «μπαλάκι» στον πρόεδρο της Πορτογαλίας- που τις είχε διατάξει- προκειμένου να βρει τη λύση.

Ο Αντόνιου Ζουζέ Σεγκούρου, επικεφαλής των Σοσιαλιστών ανακοίνωσε πως οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, ένα 24ωρο έπειτα από την πρόταση μομφής για την κυβέρνηση η οποία καταψηφίστηκε στη Βουλή.

Ο Σεγκούρου ανέφερε πως τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού απέρριψαν όλες τις προτάσεις των Σοσιαλιστών και «κατέστησαν αδύνατη τη συμφωνία εθνικής σωτηρίας», που είχε ζητήσει ο συντηρητικός πρόεδρος Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα. Οπως πρόσθεσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαφίεται πλέον στον Σίλβα να αποφασίσει πώς θα τερματιστεί η πολιτική κρίση.

«Υπάρχουν δύο διαφορετικά οράματα για την έξοδο από αυτή. Καθώς αυτό είναι σαφές, δεν είχε νόημα να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε για να διαπραγματευόμαστε», κατέληξε ο Σεγκούρου.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας είχε δώσει την εντολή για διαπραγματεύσεις σε μία προσπάθεια να υπάρχουν εγγυήσεις πως θα εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας στους πιστωτές της σε αντάλλαγμα για το δάνειο που είχε λάβει από την διεθνή Τρόικα η Πορτογαλία τον Μάιο του 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ