Οκτώ ανατρεπτικές συμβουλές για το τι αξίζει να αποφύγετε και τι να επισκεφτείτε στη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Οκτώ ανατρεπτικές συμβουλές για το τι αξίζει να αποφύγετε και τι να επισκεφτείτε στη Νέα Υόρκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτότυπες συμβουλές για το τι αξίζει περισσότερο να δει ένας τουρίστας κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη προσφέρει η Νεοϋρκέζα Julie Schwietert, διευθύντρια του Matador, καταρρίπτοντας μία σειρά από τουριστικούς μύθους που συνοδεύουν παραδοσιακά το μητροπολιτικό «Μεγάλο Μήλο».

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

-Μην επισκεφτείτε το MOMA ή το Μet. Προτιμήστε τα MOCA, MOCADA, El Museo del Barrio, ή Το Εβραϊκό Μουσείο. Θα δείτε περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα, δεν θα ταλαιπωρηθείτε, αλλά ούτε και θα ξοδευτείτε.

-Αποφύγετε το Άγαλμα της Ελευθερίας. Όσο μη πατριωτικό κι αν ακούγεται, προτιμήστε το Ellis Island, όπου έφταναν στις αρχές του 20ου αιώνα οι μετανάστες, καθώς και το African Burial Ground.

-Ξεχάστε το Central Park. Ναι, είναι όμορφο με πλούσια άγρια ζωή. Ωστόσο, η Νέα Υόρκη διαθέτει πολλά άλλα πάρκα χιλιάδων στρεμμάτων, τα οποία είναι εξίσου ωραία και ενδιαφέροντα: Ft. Tryon, The Hudson River Park, Gantry Plaza State Park, DUMBO's Brooklyn Bridge Park, Governor's Island.

-Μην τσιγκουνευτείτε τη διαμονή σας. Ναι μεν τα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης είναι ακριβά, αλλά δεν θα θέλατε με τίποτα να καταλήξετε σε κάποιο «αχούρι» γεμάτο ακάρια και άλλα αιμοδιψή μαμούνια. Διευρύνετε την αναζήτησή σας και εκτός Μανχάταν.

-Μην περιμένετε ώρες ολόκληρες στην ουρά για να γευτείτε ζεστή ή κρύα σοκολάτα από το Serendipity ή το Magnolia. Αντιθέτως, αναζητείστε τα Van Leeuwen για παγωτό ή το Wafel and Dinges truck για βελγικές βάφλες.

-Μην επιχειρήσετε να πάτε σε κινηματογράφο για να δείτε κάποια ταινία. Η Νέα Υόρκη διαθέτει πολλούς υπέροχους και ιστορικούς κινηματογράφους παγκοσμίου φήμης, αλλά γιατί να το κάνετε από τη στιγμή που μπορείτε να παρευρεθείτε στα ζωντανά γυρίσματα κάποιας ταινίας; Τη λίστα με τα in progress δρώμενα μπορείτε να την βρείτε στη ιστοσελίδα The Mayor's Office of Film, Theatre, and Broadcasting.

-Μην επισκεφτείτε συνοικίες όπως η Μικρή Ιταλία και η Τσάινατάουν. Όντως, πρόκειται για υπέροχες γραφικές γειτονιές, αλλά γιατί να μην προτιμήσετε τις εξίσου γραφικές Koreatown, Little Brazil, Polish Greenpoint, μα πάνω απ' όλα την Greek Astoria;

-Τέλος, αποφύγετε τις μαζικές εκδηλώσεις και τα σόου στο Madison Square Garden, στο Radio City Music Hall ή στο Broadway. Αντιθέτως, επιλέξτε και παρακολουθείστε ένα θέαμα για το οποίο δεν έχετε ακούσει ποτέ στη ζωή σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ