Jaguar XS: Νέο μοντέλο για τη μεσαία κατηγορία πολυτελείας - iefimerida.gr

Jaguar XS: Νέο μοντέλο για τη μεσαία κατηγορία πολυτελείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δύο χρόνια από τώρα η XS θα είναι η πρόταση της Jaguar στα premium μεσαία, όπου πρωταγωνιστούν μοντέλα σαν τη C-Class της Mercedes, το Α4 της Audi, τη σειρά 3 της BMW και το S60 της Volvo.

Η κίνηση αυτή της βρετανικής εταιρείας εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο της για διεύρυνση τόσο της γκάμας όσο και των πωλήσεών της και βέβαια γι' αυτό το σκοπό η επιτυχημένη παρουσία στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι καθοριστική.

Η βάση της νέας μικρής Jag θα είναι το καινούργιο, αλουμινένιο πλαίσιο της Land Rover –και οι δύο ανήκουν στον ινδικό όμιλο της Tata- ενώ εκτός από τις πισωκίνητες εκδοχές της θα υπάρχουν και τετρακίνητες. Η γκάμα των κινητήρων –ήδη δοκιμάζονται στο δρόμο- θα περιλαμβάνει αρκετά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, μεταξύ αυτών και τον turbo των 2.000 κυβικών που χρησιμοποιείται στο Range Rover Evoque αλλά και στην XF, που θα μπορούν να συνδυαστούν και με αυτόματα κιβώτια 8 σχέσεων.

To σίγουρο είναι πως η καινούργια Jaguar θα αποκτήσει στην πορεία και έκδοση στέισον που θα λέγεται Sportbrake, ενώ καθόλου σίγουρο δεν είναι ότι τελικά, όταν παρουσιαστεί επίσημα, θα ονομάζεται XS. Οι ιθύνοντες της εταιρείας φλερτάρουν και με την ιδέα της επαναφοράς της ονομασίας X-Type στο προσκήνιο, παρόλο που συνδέεται με την προηγούμενη προσπάθεια της Jaguar στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η οποία χρονολογείται από τα τέλη περίπου της δεκαετίας του ΄90, βασιζόταν στο τότε Ford Mondeo και απέχει πολύ από το να μπορεί να χαρακτηρισθεί ως επιτυχημένη.

Jaguar XS: Νέο μοντέλο για τη μεσαία κατηγορία πολυτελείας | iefimerida.gr 0
Jaguar XS: Νέο μοντέλο για τη μεσαία κατηγορία πολυτελείας | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ