Το αδιαχώρητο: Εξι στους 10 ασθενείς στριμώχνονται στα 30 μεγάλα νοσοκομεία -«Λίφτινγκ» ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας - iefimerida.gr

Το αδιαχώρητο: Εξι στους 10 ασθενείς στριμώχνονται στα 30 μεγάλα νοσοκομεία -«Λίφτινγκ» ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σημαντικές αλλαγές σε τουλάχιστον πέντε μικρά νοσοκομεία της Αττικής σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας με στόχο την αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων. Στον προγραμματισμό του υπουργείου είναι η εξειδίκευση των νοσηλευτικών μονάδων με χαμηλή πληρότητα, έτσι ώστε να εξυπηρετούν είτε τα ελαφρά περιστατικά είτε βαριά πάσχοντες σε τελικό στάδιο, οι οποίοι έως τώρα στοιβάζονται στους θαλάμους του ΕΣΥ.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έγκριση του τελικού σχεδίου και πρόσθεσε ότι σε διάστημα το πολύ δύο μηνών θα έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή των πέντε μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου και μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων.

Οπως αναφέρουν στα «ΝΕΑ» η Πολυκλινική, η Αγία Βαρβάρα, το Σπηλιοπούλειο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αλλαγών, ενώ στο... μικροσκόπιο βρίσκεται και το Αμαλία Φλέμινγκ.

Ενδεικτικό ότι, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του υπουργείου Υγείας, έξι στους δέκα ασθενείς στριμώχνονται σε μόλις 30 νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων τα 12 βρίσκονται στην Αθήνα.

Το Νοσοκομείο Σωτηρία νοσήλευσε σε διάστημα 12 μηνών 48.107 περιστατικά - δηλαδή, το 2,2% του συνόλου των νοσηλειών σε όλη τη χώρα. Και ενώ, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, αποτελεί νοσηλευτική μονάδα αιχμής, καθημερινά φιλοξενεί 40 ασθενείς σε τελικό στάδιο, με τους γιατρούς να περιορίζονται στην παροχή παρηγορητικής φροντίδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ