Υποψήφιοι και «λευκό» στη μάχη για την εκλογή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Υποψήφιοι και «λευκό» στη μάχη για την εκλογή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Υποψήφιοι και «λευκό» στη μάχη για την εκλογή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο η μακρά φάση εσωτερικής αναδιάταξης στον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας.

Με δρομολογημένες τις επιλογές στα πρόσωπα και με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς να έχουν διαμορφωθεί- μετά το συνέδριο της περασμένης εβδομάδας-, οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου αναμένεται να σημαδευτούν από ζωηρό παρασκήνιο.

Οι θέσεις για την Πολιτική Γραμματεία θα είναι 20, συν μία του προέδρου. Από αυτές, 6 με 7 αναμένεται να προκύψουν για τη μειοψηφία, μέσω του 30% που ελέγχει πια στην Κεντρική Επιτροπή. Όσο για τις υπόλοιπες, η πλειοψηφία θα «ριχτεί» στη... μοιρασιά, με ορισμένες να έχουν ήδη «κλείσει».

Η «μάχη» της κάλπης

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Τάσος Κορωνάκης θεωρούνται σίγουροι για τη συμμετοχή τους στο όργανο.

Από την «Πλατφόρμα» προβάδισμα στη συμμετοχή τους έχουν ο Αντώνης Νταβανέλος, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κώστας Ήσυχος και ο Αλέκος Καλύβης.

Από τους ΠΑΣΟΚογενείς αναμένεται να προταθεί ο Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ υποψήφιοι θα είναι -μεταξύ άλλων- ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Κώστας Πουλάκης, ο Αντρέας Καρίτζης, ο Γιάννης Μηλιός και ο Ρούντι Ρινάλντι.

Υποψηφιότητα, δεν θα θέσουν οι περισσότεροι βουλευτές. Ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Βούτσης (ασχολούνται πρωτίστως με το πρόγραμμα και τα κοινοβουλευτικά) η Ρένα Δούρου κ.α.

Πάντως, η ψηφοφορία για τον νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αποτελέσει το δεύτερο γύρο -μετά την εκλογή της ΚΕ- επίδειξης δυνάμεων μεταξύ Προεδρικών και πλειοψηφίας με τους διαφωνούντες, καθώς απόψε το βράδυ θα διευκρινιστεί αν η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα επιλέξει να κατεβάσει έναν δικό της υποψήφιο, -για να καταγράψει εκ νέου δυνάμεις-, ή θα επιλέξει τη λύση του λευκού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ