Στην Τουρκία ο Βενιζέλος θα συναντηθεί με Νταβούτογλου -Στο τραπέζι η επιστροφή της Αμμοχώστου - iefimerida.gr

Στην Τουρκία ο Βενιζέλος θα συναντηθεί με Νταβούτογλου -Στο τραπέζι η επιστροφή της Αμμοχώστου

Στην Τουρκία ο Βενιζέλος θα συναντηθεί με Νταβούτογλου -Στο τραπέζι η επιστροφή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στην Αγκυρα και θα συναντηθεί με τον ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου για να συζητηθούν τα θέματα που έχουν οριστεί στην διπλωματική ατζέντα.

Στις δηλώσεις τους που θα ακολουθήσουν της συνάντησης, αναμένεται να κάνουν αναφορά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ιδιαίτερα στη Συρία και την Αίγυπτο, εξελίξεις που προκαλούν ανησυχία τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στις ΗΠΑ και όπου οι θέσεις Αθήνας και Άγκυρας δεν ταυτίζονται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει όμως η συζήτηση που θα γίνει για το Κυπριακό, καθώς από τον Οκτώβριο αναμένεται επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων. Η Λευκωσία αναμένεται να καταθέσει στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ πρόταση για την επιστροφή της Αμμοχώστου πριν από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ