Γ.Παπανδρέου:«Δεν θα δεχθούμε αυθόρμητη ή οργανωμένη βία» - iefimerida.gr

Γ.Παπανδρέου:«Δεν θα δεχθούμε αυθόρμητη ή οργανωμένη βία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία εβδομάδα μετά τα θλιβερά επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος που μετέτρεψαν την Αθήνα σε πεδίο μάχης, αλλά και τις συνεχείς επιθέσεις πολιτών κατά βουλευτών και πολιτικών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να πάρει θέση στην ομιλία του στο υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ.Παπανδρέου καταδίκασε τα συγκεκριμένα γεγονότα υποστηρίζοντας πως οι επιθέσεις σε βάρος του Κοινοβουλίου ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και ανασφάλεια.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι επιθέσεις κατά βουλευτών και πολιτικών προσώπων παροτρύνονται και υποκινούνται από «ακραίες πολιτικές ομάδες» και από «ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης».

Όπως είπε, «μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να δεχθεί αυθόρμητη ή οργανωμένη βία». Ανατρέχοντας μάλιστα στην ιστορία, ο Πρωθυπουργός είπε σε προειδοποιητικό τόνο ότι «όποτε στο παρελθόν καλλιεργήθηκε ο αντικοινοβουλευτισμός, δεν άργησε και η αντιδημοκρατική εκτροπή».

«Ζητώ να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την ανεμπόδιστη λειτουργία της δημοκρατίας. Αυτός ο δημοκρατικός σεβασμός είναι μέρος ενός διαφορετικού δημοκρατικού πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά. Προανήγγειλε μάλιστα τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, η οποία θα προτείνει μέτρα υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και κατά της βίας του Κοινοβουλίου, καθώς και της προστασίας των θεσμών.

Στην εισήγηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρθηκε και στις επικείμενες αλλαγές στην Παιδεία υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ιστορικές τομές, οι οποίες όμως θα προκαλέσουν την αντίδραση των βολεμένων.

Δεν παρέλειψε για ακόμα μία φορά να αναφερθεί στην αναγκαιότητα των σκληρών και άδικων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση του, καθώς και ότι ο στόχος του είναι να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία. Είπε χαρακτηριστικά πως «η κοινωνία είτε σιωπηρά, είτε φωναχτά ζητά αλλαγές. Έχουμε δεσμευθεί να υλοποιήσουμε ένα δύσκολο αλλά λυτρωτικό πρόγραμμα και η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά».

Τέλος για ακόμα μία φορά ο κ.Παπανδρέου κάλεσε σε συναίνεση τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως «οι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές για όσους προτίθενται να βάλουν πλάτη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ