Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής που θα ερευνούσε το κλείσιμο της ΕΡΤ - iefimerida.gr

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής που θα ερευνούσε το κλείσιμο της ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απορρίφθηκε με 163 ψήφους «κατά» έναντι 84 «υπέρ», η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ. Την πρόταση καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ την υπερψήφισαν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ. Η Χρυσή Αυγή απουσίαζε από τη ψηφοφορία.

Νωρίτερα κατά τις εισηγήσεις των βουλευτών στην Ολομέλεια επί της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «πράξη ευθύνης προς τη Δημοκρατία και προς την κοινωνία» την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «εκείνο που συνέβη με το μαύρο στην ΕΡΤ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με καμία άλλη λέξη παρά μόνο με τη λέξη πραξικόπημα».

Κατήγγειλε ότι στόχος ήταν η προαγωγή της συνεργασίας των ιδιωτικών σταθμών μέσω της Digea και απευθυνόμενη στο Σίμο Κεδίκογλου είπε: «αφήσατε στον αέρα 2656 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους για να εισπράττουν σήμερα την πρακτική του εκβιασμού ή τις απόπειρες να τους δελεάσετε αν και είχατε συνάψει προνομιακότατες συμβάσεις με ημέτερους δημοσιογράφους».

Ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης χαρακτήρισε "μανιφέστο πολιτικών ύβρεων" την ομιλία της κας Κωνσταντοπούλου διότι, όπως είπε, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί μια προσπάθεια νοικοκυρέματος και εξορθολογισμού ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε ιδιαίτερη μέριμνα για τους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επισήμανε ότι ουδεμία παραβίαση νόμου υπήρξε αφού αρκεί να υπογράφεται από τα 2/3 των μελών της κυβέρνησης ενώ χαρακτήρισε προσχηματική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που υπαγορεύεται από "διαφανή πολιτική σκοπιμότητα με ακροατήριο διάφορους περιφερόμενους συνδικαλιστές που είναι άστεγοι και αναζητούν τώρα στέγη στο δικό σας κόμμα".

Ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή "διότι ο λαϊκισμός και η ποινικολογία δεν οδηγούν στην προοπτική αλλά οδηγούν πίσω στο παρελθόν" οπως είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε πάντως το κλείσιμο της ΕΡΤ "μια λαθεμένη πολιτική απόφαση όχι διότι δεν διαβουλεύτηκε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός πριν ανακοινώσει την απόφαση αλλά κυρίως γιατί η δημόσια τηλεόραση όσο και αν συκοφαντηθεί παραμένει η έκφραση τους κράτους μιας πολιτείας μέσα σε κάθε νοικοκυριό".

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: «Σκηνικό εμπαιγμού και πίεσης»

Σε ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ γίνεται λόγος για επικοινωνιακούς ελιγμούς και μεθόδευση ενός «σκηνικού εμπαιγμού και πίεσης». Οι ίδιοι κατηγορούν την κυβέρνηση «λύση για αυτήν είναι η συναίνεση των εργαζομένων στη συγκάλυψη ενός πολιτικού λάθους και στη διαρκή εκτροπή από τη νομιμότητα». Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν Γενικές Συνελεύσεις των διαμαρτυρόμενων για να καθορίσουν τη στάση τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ