Στις 1.009 ημέρες έφτασε η αναμονή για επιστροφή ΦΠΑ και το υπουργείο υπόσχεται πως θα τις ρίξει στις 90 - iefimerida.gr

Στις 1.009 ημέρες έφτασε η αναμονή για επιστροφή ΦΠΑ και το υπουργείο υπόσχεται πως θα τις ρίξει στις 90

Από 1η Σεπτεμβρίου η επιστροφή του ΦΠΑ θα γίνεται σε 90 ημέρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί το υπουργείο Οικονομικών , όσον αφορά στις απίστευτες καθυστερήσεις που παρατηρούνται κατά τη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, παρά τις σαφείς οδηγίες που έχουν λάβει οι εφορίες ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που απαιτείται έλεγχος, η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν πρέπει να ξεπερνά το 5μηνο.

Με νέα εγκύκλιο ο Χάρης Θεοχάρης ζητά την εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων, προειδοποιώντας ότι με διάταξη που βρίσκεται προ των πυλών θα προβλέπεται και προσωπική ευθύνη των υπαλλήλων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο μέσος χρόνος αναμονής για επιστροφή ΦΠΑ φτάνει έως και τις 1.009 ημέρες, με αποτέλεσμα περίπου 1,2 δισ ευρώ επιστροφών να παραμένουν "κολλημένα" στις εφορίες.

Οι νέες εντολές στις εφορίες είναι να γίνεται κατά προτεραιότητα η διεκπεραίωση αιτήσεων εξαγωγικών επιχειρήσεων, όπως επίσης να γίνει άμεσα η διεκπεραίωση των 4.810 αιτήσεων σε αναμονή άνω των 120 ημερών, με την επισήμανση ότι από 1/9 θα πρέπει να γίνεται διεκπεραίωση αιτήσεων σε αναμονή άνω των 90 ημερών, καθώς με προωθούμενη νομοθετική διάταξη, οι επιστροφές θα επιβαρύνονται με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής από το Δημόσιο για αναμονή άνω των 90 ημερών, όπου και θα υπάρχει ευθύνη και του υπαλλήλου της Δ.Ο.Υ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ