«Ξεσπάθωσε» κατά της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης ο πρόεδρος του κόμματος «δημιουργία, ξανά!» Θάνος Τζήμερος, ο οποίος μάλιστα προτείνει την δημιουργία ενός κινήματος πολιτών με το όνομα «Αντίσταση στη ληστεία», το οποίο θα αρνείται την πληρωμή φόρων μέχρι το κράτος να υποβάλει πλήρη απολογισμό για το που πηγαίνουν τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.
Σε ανάρτηση του στο facebook, ο κ. Τζήμερος κάνει λόγο για «αρπαγή» με το «έτσι θέλω» των φόρων από την κυβέρνηση, η οποία δεν εξηγεί και δεν αναλύει το που πάνε τα χρήματα των πολιτών. Σε αντίδραση για την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Τζήμερος προτείνει την δημιουργία ενός μαζικού κινήματος πολιτών το οποίο θα αρνείται «την πληρωμή φόρων, μέχρι το κράτος να υποβάλει πλήρη απολογισμό, με τεκμηριωμένη μελέτη σκοπιμότητας, για το πώς ξοδεύει και το τελευταίο ευρώ που αρπάζει με το "έτσι το θέλω" από τον πολίτη».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της «δημιουργίας, ξανά!», αιτιολογεί τον λόγο που χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κίνημα υπογραμμίζοντας: «Να μάθουμε, για παράδειγμα, γιατί πρέπει να υπάρχει το "Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης" ή το "Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Ελευθ. Βενιζέλος" με 23 (!) μέλη στο Δ.Σ, πόσο αναγκαίο είναι να λειτουργεί στην καταρρέουσα Ελλάδα το "Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου" που μελετάει το πώς εξελίχθηκε η νομοθεσία στην Κρήτη επί Ενετοκρατίας, Τουρκοκρατίας κ.λ.π, με 9 μέλη στο Δ.Σ., και γιατί αυτές τις δραστηριότητες δεν μπορούν να τις αναλάβουν Πανεπιστημιακά Ιδρύματα; Ποιοι λόγοι κάνουν αναγκαία την ύπαρξη του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων και γιατί από τη στιγμή που υπάρχει το Ναυτικό Μουσείο χρειαζόμαστε το ΝΠΙΔ "Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης" με 9 άτομα στο ΔΣ.;».
Ο κ. Τζήμερος διευκρινίζει πως πρόκειται για «light» περιπτώσεις, καθώς όπως υποστηρίζει «η ρεμούλα που γίνεται στα χρήματα των φορολογουμένων από τους μαφιόζους του Δημόσιου (νομιμοφανής και παράνομη) θα χρειάζονταν τόμους για να περιγραφεί».
Τέλος, ασκεί έντονη κριτική για την επιβολή του φόρου με αναδρομική ισχύ για εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν οι πολίτες όταν ίσχυε άλλο φορολογικό καθεστώς και αποκαλεί την αναδρομική ισχύ ως «άκρον άωτον της ανηθικότητας».
Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Τζήμερου:
Πρέπει επειγόντως να δημιουργηθεί ένα μαζικό κίνημα "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ" από πολίτες που θα αρνούνται την πληρωμή φόρων, μέχρι το κράτος να υποβάλει πλήρη απολογισμό, με τεκμηριωμένη μελέτη σκοπιμότητας, για το πώς ξοδεύει και το τελευταίο ευρώ που αρπάζει με το "έτσι το θέλω" από τον πολίτη.
Να μάθουμε, για παράδειγμα, γιατί πρέπει να υπάρχει το "Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης" ή το "Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Ελευθ. Βενιζέλος" με 23 (!) μέλη στο Δ.Σ, πόσο αναγκαίο είναι να λειτουργεί στην καταρρέουσα Ελλάδα το "Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου" που μελετάει το πώς εξελίχθηκε η νομοθεσία στην Κρήτη επί Ενετοκρατίας, Τουρκοκρατίας κ.λ.π, με 9 μέλη στο Δ.Σ., και γιατί αυτές τις δραστηριότητες δεν μπορούν να τις αναλάβουν Πανεπιστημιακά Ιδρύματα; Ποιοι λόγοι κάνουν αναγκαία την ύπαρξη του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων και γιατί από τη στιγμή που υπάρχει το Ναυτικό Μουσείο χρειαζόμαστε το ΝΠΙΔ "Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης" με 9 άτομα στο ΔΣ.;
Αναφέρομαι σε "light" περιπτώσεις διότι η ρεμούλα που γίνεται στα χρήματα των φορολογουμένων από τους μαφιόζους του Δημόσιου (νομιμοφανής και παράνομη) θα χρειάζονταν τόμους για να περιγραφεί.
Όταν μάλιστα ο φόρος μπαίνει αναδρομικά, για εισοδήματα που είχες ή για περιουσιακά στοιχεία που απέκτησες όταν ίσχυε άλλο φορολογικό καθεστώς, μιλάμε για το άκρο άωτο της ανηθικότητας! Για να λειτουργήσει οποιαδήποτε Πολιτεία, πρέπει ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη να υπάρχουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ακόμα χειρότερη κι από την οικονομική εξουθένωση είναι η βεβαιότητα ότι έχουμε να κάνουμε με αλήτες, κακοποιούς του κοινού ποινικού κώδικα, που εξαπατώντας τον ψηφοφόρο, βρέθηκαν στην εξουσία και συνεχίζουν το μόνο πράγμα που ξέρουν: την (μετά νόμου) ληστεία του δικού μου και του δικού σου ιδρώτα. Αυτό το πάγιο πλέον συναίσθημα που οδηγεί τον Έλληνα στο να μισεί το κράτος έχει ανυπολόγστες, δυσμενέστατες συνέπειες στην ίδια την εθνική μας υπόσταση.
Για να μην φανεί ότι η "Δημιουργία, ξανά!" θέλει να "καπελώσει" ένα τέτοιο κίνημα, σας προτρέπω να το δημιουργήσετε εσείς. Ξεκινήστε φτιάχνοντας ένα γκρουπ στο FB "Αντίσταση στη ληστεία". Τη συνέχεια θα την οργανώσουμε και εντός και εκτός συνόρων.