Στο 13% η αποδοχή του Μεσοπρόθεσμου από τους πολίτες - iefimerida.gr

Στο 13% η αποδοχή του Μεσοπρόθεσμου από τους πολίτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα Οικονομικό Βαρόμετρο της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO για λογαριασμό του Ελληνικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) ο δείκτης αισιοδοξίας για την οικονομία σημειώνει αρνητικό ρεκόρ ενώ η αποδοχή του πρόσφατα ψηφισθέντος από τη Βουλή Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας είναι εξαιρετικά χαμηλή στην κοινή γνώμη.

Η έρευνα δείχνει τα εξής:

Το 81% των ερωτηθέντων εκτιμά αρνητικά την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έναντι 11% που την εκτιμά θετικά. Το 75% των Ελλήνων δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της οικονομίας ενώ το 18% δηλώνουν αισιόδοξοι. Το 71% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία των οικονομικών της οικογένειάς τους ενώ το 21% δηλώνουν αισιόδοξοι.

Στο ερώτημα εάν το Μεσοπρόθεσμο θα αποδώσει ή θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση μόλις το 13% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα αποδώσει, το 66% θεωρούν ότι θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση και το 21% δεν γνωρίζουν / δεν απαντούν.

Σε ερώτηση σχετικά με την λειτουργία της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό το 20% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο ανασχηματισμός συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της και στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων ενώ το 66% απαντούν αρνητικά.

Πηγή: zoomnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση Μεσοπρόθεσμο γκάλοπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ