Sueddeutsche Zeitung: Θηριοδαμαστής τραπεζών ο Αντώνης Σαμαράς - iefimerida.gr

Sueddeutsche Zeitung: Θηριοδαμαστής τραπεζών ο Αντώνης Σαμαράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια από τις πιο δύσκολες θέσεις στον κόσμο βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung που με αφορμή τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες δεν διστάζει με «θηριοδαμαστή τραπεζών».

«Ο Αντώνης Σαμαράς, ο διαχειριστής της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Ελλάδα, έχει αυτή τη στιγμή μία από τις πιο δύσκολες θέσεις στον κόσμο», σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να κινήσει τις τράπεζες, να κάνουν επιτέλους αυτό που θα έπρεπε να είναι η αποστολή τους, να παρέχουν στις επιχειρήσεις της Ελλάδας κεφάλαιο.

«Μόνο έτσι μπορεί η οικονομία της Ελλάδας να πάρει μπρος», τονίζει η SZ. Και αναφέρει ότι μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι κεντρικό θέμα υπήρξε η παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες. "Αυτό δεν ακούγεται πραγματικά καλό", τονίζει η εφημερίδα και εξηγεί ότι "η κατάσταση είναι περίπλοκη", καθώς "ναι μεν οι τράπεζες διαθέτουν αρκετό κεφάλαιο, αλλά δεν θέλουν να το δώσουν". "Ειδικά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις το καταγγέλλουν. Θα πρέπει εδώ ο κ. Σαμαράς μάλλον να κάνει περισσότερα ", καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ