Reuters: «Βράζουν» οι διαδηλώσεις στην Αθήνα- Ο νέος πονοκέφαλος του Σαμαρά είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Reuters: «Βράζουν» οι διαδηλώσεις στην Αθήνα- Ο νέος πονοκέφαλος του Σαμαρά είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το μπαράζ απεργιών που επικρατεί στην Αθήνα αναφέρεται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο τονίζει ότι το σχέδιο για την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα έχει «πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους Ελληνες οι οποίοι παλεύουν με ένα ποσοστό ανεργίας σχεδόν 27%».

Σε άρθρο του Reuters με τίτλο «Οι Ελληνες απεργούν κατά των απολύσεως στο δημόσιο, οι διαδηλώσεις ''βράζουν''», το πρακτορείο ειδήσεων κάνει μια ανάλυση της κατάσταση στην Ελλάδα μετά την απόφαση για απολύσεις στο δημόσιο και τις αντιδράσεις που έχουν πυροδοτηθεί από τους εργαζόμενους.

Στο απεργιακό «χάος» στο οποίο έχει βυθιστεί η Ελλάδα, αναφέρονται χαρακτηριστικά το «χειρόφρενο» το οποίο έχουν σηκώσει τα τρένα, τις απεργίες που θα κάνουν τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, τα νοσοκομεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς και οι πτήσεις από και προς την Αθήνα οι οποίες θα παρεμποδιστούν λόγω της 4ωρης απεργίας αλληλεγγύης της πολιτικής αεροπορίας.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα, η οποία «αναμένεται να προκαλέσει διαδηλώσεις από τους Ελληνες οι οποίοι κατηγορούν την Γερμανία για τις πολιτικές λιτότητας οι οποίες έχουν ''βυθίσει'' τους μισθούς και έχουν ενισχύσει την ανεργία», υπογραμμίζει το Reuters.

Κλείνοντας, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι απολύσεις στο δημόσιο έχουν μετατραπεί στον τελευταίο «πονοκέφαλο» της εύθραυστης κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία όπως σημειώνει το Reuters «παραλίγο να καταρρεύσει μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ