Πέθανε το 1761, η περιουσία του αποτέλεσε δικαστική διαμάχη 82 ετών και τελικά μοιράστηκε τώρα - iefimerida.gr

Πέθανε το 1761, η περιουσία του αποτέλεσε δικαστική διαμάχη 82 ετών και τελικά μοιράστηκε τώρα

Πέθανε το 1761
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό σίγουρα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο Αρκάντζελο Καλέτζα πέθανε το 1761. Αλλά η περιουσία του μοιράστηκε μόλις τώρα! Και αφού πρώτα προηγήθηκε δικαστική διαμάχη με διάρκεια- ρεκόρ 82 ετών. Η οποία μάλιστα έληξε τελικά με συμβιβασμό.

Μήλον της έριδος η κτηματική περιουσία, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σήμερα, του Μαλτέζου ευγενή Καλέτζα. Για αδιευκρίνιστο λόγο, 170 χρόνια μετά από το θάνατό του οι απόγονοι των κληρονόμων του προσέβαλαν τη διαθήκη στα δικαστήρια.

Ετσι ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη που κράτησε για δεκαετίες, η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ στη δυτική Ευρώπη. Τελικά η υπόθεση «έκλεισε» με συμβιβασμό, κάτι που επικρότησε ο δικαστής καθώς είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως στην πορεία οι αρχικοί αντίδικοι πέθαναν και η περιουσία τους μοιράστηκε σε πολλούς κληρονόμους. Μάλιστα, στο κείμενο της τελικής συμβιβαστικής συμφωνίας, από τις 30 σελίδες οι 15 περιέχουν μόνο τα ονόματα των διαφόρων αντιδίκων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ