Λήξη συναγερμού για το Ασυλο Ανιάτων – Δεν θα επηρεαστεί από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου - iefimerida.gr

Λήξη συναγερμού για το Ασυλο Ανιάτων – Δεν θα επηρεαστεί από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

Λήξη συναγερμού για το Ασυλο Ανιάτων – Δεν θα επηρεαστεί από τις διατάξεις του π
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πολυνομοσχέδιο δεν θα πλήξει τη λειτουργία του Ασύλου Ανιάτων, η οποία θα συνεχίσει απρόσκοπτα. Αυτό προέκυψε έπειτα από παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να μην επηρεαστεί το ίδρυμα από τις συγκεκριμένες διατάξεις.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννα Ηλιάδη, είχε επισημάνει τον κίνδυνο στον Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό. Στην επιστολή της υπογράμμιζε πως το Ασυλο θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα αν εφαρμοζόταν η διάταξη του clawback, δηλαδή η αυτόματη επιστροφή χρημάτων λόγω υπέρβασης της δαπάνης.

Σύμφωνα με την κ. Ηλιάδη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ, ο ΕΟΠΥΥ αυτή τη στιγμή καταβάλλει με καθυστέρηση οχτώ μηνών τα νοσήλια που επιπλέον είναι μειωμένα κατά 30%. Παράλληλα η ίδια επεσήμανε πως δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες εκκαθαρίσεις του 2011 από τα προ του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος προς το Ασυλο να υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ