Νέα αναστολή για την καταβολή 21.000 συντάξεων λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ - iefimerida.gr

Νέα αναστολή για την καταβολή 21.000 συντάξεων λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόβλημα με την ταυτοποίηση στοιχείων χιλιάδων συνταξιούχων δεν έχει λυθεί και, όπως έγινε γνωστό με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανεστάλη η καταβολή περισσότερων από 21.000 συντάξεων, επειδή δεν υπήρχε καταχωρημένο ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ των δικαιούχων.

Στο έγγραφο διευκρινίζεται, πάντως, ότι στους συνταξιούχους του Δημοσίου που προσκομίζουν ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ, η σύνταξη επαναχορηγείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και καταβάλλονται αναδρομικά όλες οι συντάξεις από την ημερομηνία αναστολής της σύνταξης.

Αναλυτικά, την 1η Ιουλίου ανεστάλη η καταβολή 2.816 συντάξεων του Δημοσίου, στις οποίες δεν υπήρχε καταχωρισμένος ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ. Σε αντίστοιχο έγγραφό του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κάνει γνωστό ότι το υπουργείο έχει δώσει εντολή στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ να ανασταλούν προσωρινά οι 18.228 συντάξεις δικαιούχων, οι οποίοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, και να εξεταστούν οι περιπτώσεις αυτές αναλυτικά.

Και τα δύο έγγραφα διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για τις συνέπειες του συγκεκριμένου μέτρου επικαλούμενος την περίπτωση συνταξιούχου του Δημοσίου ο οποίος, αν και διέθετε ΑΦΜ, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν του χορηγεί τη σύνταξη λόγω μη καταχώρισης του ΑΜΚΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ