Mercedes W196: To αγωνιστικό του Fangio έπιασε 20,3 εκατομμύρια - iefimerida.gr

Mercedes W196: To αγωνιστικό του Fangio έπιασε 20,3 εκατομμύρια

Mercedes W196: To αγωνιστικό του Fangio έπιασε 20
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πιο ακριβή Mercedes όλων των εποχών είναι από εδώ και στο εξής η W196 R, το ασημένιο βέλος με το οποίο ο Juan Manuel Fangio κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1954, που όπως είχαμε γράψει και πριν από μερικές μέρες δημοπρατήθηκε κατά τη διάρκεια του Goodwood Festival of Speed.

Η W196 R λοιπόν άλλαξε χέρια έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 20,3 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που σημαίνει πως κοστολογήθηκε υπερ-διπλάσια από το μοντέλο που κατείχε μέχρι πρότινος το αντίστοιχο ρεκόρ, μια Mercedes 540K Special Roadster του 1936 που είχε πουληθεί περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ.

Το πραγματικά τεράστιο αυτό ποσό δικαιολογείται πέρα από την ιστορία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου με τον αριθμό πλαισίου 006/54 και από το ότι είναι ένα από τα μόλις 10 ασημένια βέλη της εποχής που σώζονται. Παράλληλα είναι και το μόνο που ανήκει σε ιδιώτη, μιας και τα 6 από τα άλλα 9 ανήκουν στη Mercedes και στο πραγματικό πολύ ωραίο μουσείο της και τα υπόλοιπα 3 βρίσκονται σε μουσεία στο Τορίνο, τη Βιέννη και την Ινδιανάπολη.

Mercedes W196: To αγωνιστικό του Fangio έπιασε 20,3 εκατομμύρια | iefimerida.gr 0
Mercedes W196: To αγωνιστικό του Fangio έπιασε 20,3 εκατομμύρια | iefimerida.gr 1
Mercedes W196: To αγωνιστικό του Fangio έπιασε 20,3 εκατομμύρια | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ