Εβδομάδα μαχών εντός κι εκτός Βουλής για τον Αντώνη Σαμαρά - Μπαράζ συναντήσεων - iefimerida.gr

Εβδομάδα μαχών εντός κι εκτός Βουλής για τον Αντώνη Σαμαρά - Μπαράζ συναντήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολη εβδομάδα αυτή που ξεκινά με μάχες εντός κι εκτός Βουλής πριν το κοινοβούλιο «κλείσει» για διακοπές και πριν το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου. Σήμερα Δευτέρα αρχίζει η διαδικασία για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που ολοκληρώνεται την Τετάρτη το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία. Οι αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί στις δυο κοινοβουλευτικές ομάδες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζονται ως «ελεγχόμενες» ωστόσο ουδείς μπορεί να εγγυηθεί, βεβαίως, ότι η κυβέρνηση θα περάσει εύκολα τα άρθρα που αφορούν στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. Ο Αντώνης Σαμαράς συναντάται στις 10 π.μ. της Δευτέρας με τη διοίκηση του ΤΧΣ και τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank, παρουσία του υπουργού Οικονομικών. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Eurobank, μετά την απόκτηση του ΤΤ και της Proton Bank, ενισχύεται εν όψει της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της από το ΤΧΣ.Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2013 σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η δεσμευτική συμφωνία με το ΤΧΣ για την απόκτηση της Eurobank και αμέσως μετά θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.Στις 18:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.Ενδιάμεσα αναμένεται να έχει συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Γιάννη Κασουλίδη, όπου αναμένεται να συζητηθούν τρέχοντα ζητήματα της κυπριακής πλευράς, αλλά και όλες οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας.

Το πρωί της Δευτέρας, άλλωστε, επίκειται συνάντηση στα γραφεία της ΝΔ των κ. Μητσοτάκη, Μιχελάκη, Σταϊκούρα και Μαυραγάνης με βουλευτές, στελέχη και δημάρχους που πρόσκεινται στη ΝΔ προκειμένου να εξηγήσουν τις τελευταίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αξιοποίηση σχεδόν του συνόλου των δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία και στο σωφρονιστικό σύστημα όπου υπάρχουν εκατοντάδες κενά.έμπτη και Παρασκευή δε, η κυβέρνηση δοκιμάζεται στη Βουλή για την ΕΡΤ με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή και την επομένη με τη συζήτηση το νομοσχεδίου για το νέο δημόσιο τηλεοπτικό φορέα. Την Π

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ