Το πρώτο ελικόπτερο με μηχανή... έναν άνθρωπο – Πετάει κάνοντας πετάλι [βίντεο] - iefimerida.gr

Το πρώτο ελικόπτερο με μηχανή... έναν άνθρωπο – Πετάει κάνοντας πετάλι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή η αιώνια επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει, με όσο το δυνατόν λιγότερη μηχανική βοήθεια, παραμένει τροφή για σκέψη και υλικό για νέες εφευρέσεις. Αυτό άλλωστε αποτέλεσε και την κινητήρια δύναμη δύο Καναδών που κατάφεραν να κερδίσουν μία πρόκληση δεκαετιών. Παρουσίασαν το πρώτο ελικόπτερο που πετάει χάρη στον «οδηγό» του που κάνει πετάλι.

Οι σχεδιαστές του κέρδισαν 192.000 δολάρια, καθώς κατέκτησαν το τρόπαιο Σικορζί, όπως είχε ονομαστεί το 1980 η συγκεκριμένη πρόκληση. Στην παρουσίαση, το πρωτότυπο ελικόπτερό τους ανυψώθηκε σε ύψος 3,3 μέτρων από το έδαφος και έκανε «πτήση» 64 δευτερολέπτων.

To «Ατλας» όπως ονομάζεται ελέγχεται κάνοντας πετάλι που γυρίζει τους τέσσερις τεράστιους «έλικες» του ελικοπτέρου. Η δοκιμή έγινε τον Ιούνιο, σε ένα κλειστό γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά χρειάστηκε ένας μήνας για να επιβεβαιωθεί το επίτευγμα των δύο Καναδών φοιτητών από την Αμερικανική Ενωση Ελικοπτέρων, που είχε θεσμοθετήσει το διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ