Ανένδοτος Τσιπρά στην κυβέρνηση και ενωτικές κινήσεις προς συνιστώσες - iefimerida.gr

Ανένδοτος Τσιπρά στην κυβέρνηση και ενωτικές κινήσεις προς συνιστώσες

Ανένδοτος Τσιπρά στην κυβέρνηση και ενωτικές κινήσεις προς τις συνιστώσες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το βήμα του πρώτου ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του τάε κβο ντο ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως πρέπει να ξεκινήσει ανένδοτος αγώνας μέχρι να πέσει η δικομματική, ενώ απαντώντας στις βολές Γλέζου είπε πως στεναχωρήθηκε αλλά δεν κρατά κακία σε όσους αγαπά.

«Το μήνυμα είναι ένα ή τώρα ή ποτέ. Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ. Οι δανειστές απαιτούν θυσίες. Ο οδοστρωτήρας της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου ισοπεδώνει κι άλλα δικαιώματα. Πρέπει να δώσουμε μήνυμα ότι θα τον κερδίσουμε αυτό τον αγώνα για την προστασία της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής μέχρι να ανατραπεί η συγκυβέρνηση των εταίρων. Η κυβέρνηση στηρίχθηκε από την κυρία Μέρκελ».

Πρόσθεσε μάλιστα πως την ώρα που η χώρα λεηλατείται όλη αυτή η συμμορία της καταστροφής ζει στο δικό της κόσμο.

«Θέλω να απευθύνω αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους αριστερούς και τις αριστερές, όπου κι αν ανήκουν, προς όλες τις κατευθύνσεις όπου κι αν ανήκουν κομματικά, και σε όσους αισθάνθηκαν ότι ανήκουν σε μία δημοκρατική παράταξη και τώρα προδόθηκαν. Η Ελλάδα δεν ανήκει στους δανειστές, δεν θα γίνει αποικία χρέους».

Στη συνέχεια ο κ.Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και σχέδιο για να κυβερνήσει, πρέπει τώρα όμως να βρεθεί στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. «Σύντροφοι σε ολη την Ελλάδα συμμετέχουν σε δομές αλληλεγγύης και δεν μπορεί το συνέδριό μας, αυτό, να μην το χαιρετίσει».

«Ξεκινάμε ένα δύσκολο δρόμο με έναν αντίπαλο που είναι έτοιμος να εκμεταλλευθεί κάθε μας στραβοπάτημα, κάθε μας λάθος. Κανείς δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε. Κι αυτό δε θα φανεί μόνο με τις εξαγγελίες. Θα κριθεί από το μήνυμα θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κυβερνήσουμε. Όλα τα σφυριά να χτυπούν στην ίδια κατεύθυνση».

Στεναχωρήθηκα με τον Γλέζο αλλά δεν κρατάς κακία σε όσους αγαπάς

Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του τοποθετήθηκε επί των διαφωνιών για τα οργανωτικά θέματα, όπως η διάλυση των συνιστωσών στην πορεία προς ενιαιοποίηση του κόμματος, που εξελίχθηκε σε μέγα ζήτημα, μετά την άρνηση του Μανώλη Γλέζου κυρίως να διαλύσει τους «Ενεργούς Πολίτες»: «Ουδείς θέλησε να αποφασίσει για τους άλλους. Υπάρχουμε όλοι εμείς. Το συνέδριο και μόνο το συνέδριο αποφασίζει. Οτιδήποτε άλλο προσβάλει τα μέλη μας, το κυρίαρχο σώμα του συνεδρίου και θίγει πάνω απ´ όλα τους εαυτούς μας. Καθαρές δεσμεύσεις απέναντι στο λαό για το πώς θα κυβερνήσουμε, καθαροί κανόνες λειτουργίας του νέου ενιάου φορέα. κανείς δεν περισσεύει σ´ αυτό το ιστορικό ταξίδι, αλλά και όλοι ίσοι απέναντι στη συλλογικότητα, στα μέλη της αριστεράς απέναντι στο λαό».

Πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας πως «Δεν εξεπλάγην από τον πυρήνα των απόψεων του Μανώλη, απόψεις που τις εξέφρασε με θάρρος, αλλά δε θέλω να παριστάνω τον ανήξερο. Με στεναχώρησε η ομιλία του Μανώλη! Στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία, μόνο στεναχωριέσαι. Ο Γλέζος εκπροσωπεί τη γενιά της αντίστασης, τη γενιά της ΕΔΑ και των Λαμπράκηδων. Ξέρουμε να σεβόμαστε τα σύμβολά μας και να τα τιμάμε.

1.650.000 ψηφοφόροι έκαναν την υπέρβαση και μας ψήφισαν .Όταν κάποιος κάνει την υπέρβαση και έρχεται σε σένα εδώ δε χωράνε συναισθηματισμοί. Αυτό τον κόσμο θα τον κερδίσουμε μόνο αν προχωρήσουμε με θαρραλέα βήματα.

Κανένα τελεσίγραφο, κανένας εκβιασμός. Φτιάχνουμε ένα φορέα, πλουραλιστικό, πολυτασικό, με ενιαίο πλαίσιο.

Ή θα δεσμευόμαστε όλοι από το καταστατικό μας και όλοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ ή ο καθένας στο δικό του καταστατικό οπότε, χαιρετίσματα....

Ένα μέλος, μία ψήφος, όχι προνόμια όχι αποκλεισμοί....λογοδοσία, δημοκρατική συμφωνία, ότι το καταστατικό μας θα μας δεσμεύει όλους.Αν κάποιος προφανώς χρειάζεται χρονικό διάστημα για τις τεχνικές λεπτομέρειες....για τα άλλα χρειάζεται πολιτική απόφαση και θάρρος. Να λύσουμε κάβους, να ταξιδέψουμε όλοι μαζί σε ανοιχτές θάλασσες.

Μανώλη, κανείς δεν θα σου επιβάλλει τι θα κάνεις. Ό,τι και να κάνεις, εγώ θα έρθω να σε πάρω για να πάμε απ´ άκρη σ´άκρη της πατρίδας, να σώσουμε τη χώρα και το λαό μας απ´την καταστροφή. Να τι θα κάνουμε τη Δευτέρα όλοι μαζί!!Καλό είναι να είμαστε όλοι περήφανοι για τα ως τώρα αποτελέσματα, τα πιο ωραία τραγούδια, τις πιο μεγάλες νίκες δεν τις έχουμε κατακτήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ