Τι κρύβει ο πόλεμος ανάμεσα στους δύο υπουργούς - iefimerida.gr

Τι κρύβει ο πόλεμος ανάμεσα στους δύο υπουργούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα σύννεφα στο εσωτερικό της νέας κυβέρνησης άρχισαν ήδη να εμφανίζονται, καθώς ο τελευταίος ανασχηματισμός φαίνεται να προκαλεί ανατροπές και νέες ισορροπίες στην ουσία της κυβερνητικής πολιτικής σε πολλούς τομείς.

Η στροφή της κυβέρνησης, δια χειρός Γιάννη Ραγκούση, στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, που αφήνει ουσιαστικά έκθετο τον προηγούμενο υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και προκαλεί ανησυχία για το πώς θα συνεργαστούν πολλά υπουργικά δίδυμα από τις νέες θέσεις τους.

Η σύγκρουση Ραγκούση – Ρέππα, αν και καταβλήθηκε προσπάθεια να μείνει σε χαμηλούς τόνους, έχει και προεκτάσεις. Ο κ. Ρέππας προορίζεται σε ένα κεντρικό ρόλο άτυπου συντονιστή του υπουργικού συμβουλίου και με αυξημένες αρμοδιότητες στην εκπόνηση της πολιτικής στρατηγικής της κυβέρνησης – μαζί με την Ρεγγίνα Βάρτζελη – και η έμπρακτη αμφισβήτησή του από τον νέο υπουργό Υποδομών δημιουργεί την αίσθηση ότι δύσκολα θα γίνουν αποδεκτές κάποιες νέες ισορροπίες μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Έχει προηγηθεί έτσι κι αλλιώς το κρεσέντο του Θεόδωρου Πάγκαλου, του οποίου τα τελευταία ξεσπάσματα έφεραν σε δύσκολη θέση ακόμη και τον πρωθυπουργό και θεωρήθηκαν ως έμμεση αντίδραση του αντιπροέδρου σε επιχειρούμενη υποβάθμιση του ρόλου του, δεδομένης της αναβάθμισης του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Για την Τετάρτη το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να απευθύνει έμμεση σύσταση να μην εκτραχυνθεί πάλι η κατάσταση με τις διαμάχες υπουργών.

Θέμα του υπουργικού συμβουλίου είναι οι πολιτικές για την αντιμετώπιση των φαινομένων πολιτικής βίας, ενώ μεταξύ άλλων θα συζητηθούν το σχέδιο νόμου για την έρευνα, την παραγωγή και τα δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων, το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία ενεργειακών αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου καθώς και το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη και των εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ