Στουρνάρας: Τα τέσσερα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να βγει από το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Τα τέσσερα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να βγει από το Μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα προκειμένου να βγει από το Μνημόνιο μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θεωρεί πως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, η επιστροφή στην ανάπτυξη η ενίσχυση των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και η μείωση των επιτοκίων, αποτελούν «κλειδιά» για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα.

Σε συνέντευξη του στην «Ημερησία» ο κ. Στουρνάρας, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο περί δυσπιστίας των Ευρωπαίων εταίρων μετά και το πρόσφατο Eurogroup, τα χαρακτήρισε «αναμενόμενα ύστερα από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και την αστάθεια στο πολιτικό σκηνικό», ωστόσο υποστήριξε πως δεν υπάρχει δυσπιστία όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά υπάρχει «φόβος επικράτησης των δυνάμεων που αντιτάσσονται στις μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση της οικονομίας», δήλωσε σε συνέντευξη του στην Ημερησία του Σαββάτου.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του περί δυσπιστίας, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως «η ελληνική κοινωνία κατανοεί την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα που κατά τον κ. Στουρνάρα οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση, ενώ μάλιστα υπογράμμισε πως «εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Ε.Ε. Να μας θεωρεί αξιόπιστους».

Πως θα βγούμε από το Μνημόνιο

Σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και το εάν «βγαίνει» ή όχι αλλά και το ενδεχόμενο «κουρέματος» στο ελληνικό χρέος, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε «η τήρηση των συμφωνηθέντων δεν είναι μόνο ο καλύτερος αλλά και ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους μας. Πρωτογενές πλεόνασμα, χαμηλά επιτόκια, θετικός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, όλα αυτά συμβάλλουν αποφασιστικά στη βιωσιμότητα του χρέους».

Η άποψη του για τις ιδιωτικοποιήσεις

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί σε αυτές, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως «έχουν γίνει άλματα» στο συγκεκριμένο τομέα, ενώ υπογράμμισε ιδιαιτέρως τις «θετικές» εξελίξεις στην ΔΕΣΦΑ. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης κατά τον υπουργό Οικονομικών είναι η Ελλάδα «να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών ως αξιόπιστη χώρα με οικονομικό όραμα, στην οποία θα αξίζει να τοποθετήσουν στα κεφάλαια τους».

Στην ερώτηση για το εάν εξετάζει η κυβέρνηση να αντικατασταθεί η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους τεχνοκράτες, ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να απαντήσει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εξετάζουμε όλες τις προτάσεις που αφορούν στην επιτυχία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αλλά θεωρούμε πως κινούμαστε σε σωστές κατευθύνσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ