Συνταγή για ένα μπριάμ με μπόλικες ντομάτες, όπως το κάνουν στην Πορτογαλία - iefimerida.gr

Συνταγή για ένα μπριάμ με μπόλικες ντομάτες, όπως το κάνουν στην Πορτογαλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μεσόγειος μας συνδέει με την μακρά ιστορία αλλά και την ...κουζίνα της. Ο όρος μεσογειακή διατροφή παραπέμπει σε λαχταριστά πιάτα που είναι κοινά σε χώρες πάνω και κάτω από τη θάλασσα.

Υλικά για ένα μπριάμ με κολοκύθια, μελιτζάνες και ντομάτες

  • 2 κολοκύθια
  • 2 μελιτζάνες
  • 6 ντοματούλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αρωματικά βότανα κατά βούληση
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ραντίζουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο στον πάτο

Κόψτε σε ροδέλες τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες (μη βγάλετε τη φλούδα)

Τοποθετήστε σε σειρές τα λαχανικά και ανάμεσά τους βάλτε το κρεμμύδι και τα σκορδάκια ψιλοκκομένα

Εγώ βάζω πάντα θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη

Ψήστε σε φούρνο επί 45 λεπτά, στους 180 βαθμούς

Προαιρετικό: Πριν ψηθεί, η πορτογαλέζικη συνταγή μου, λέει να βάλω λίγη τριμμένη φέτα αποπάνω. Αυτή λυώνει και νοστιμίζει το όλο πιάτο.

Βρήκα τη συνταγή στο pigletinportugal.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ