Η ηλιακή ενέργεια έφτασε και στην Ινδία - iefimerida.gr

Η ηλιακή ενέργεια έφτασε και στην Ινδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πόλη Νάδα στην Ινδία έφτασε πλέον ο ηλεκτρισμός! Όμως αυτό δεν έγινε εξαιτίας νέων πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά χάρις στα φωτοβολταϊκά πάνελ. Η νέα μόδα στην Ινδία δεν είναι τα πυρηνικά, αλλά η ηλιακή ενέργεια.

Στην Ινδία, την αχανή χώρα των 1.2 δισεκατομμυρίων κατοίκων, το 40% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 300 εκατομμύρια δεν διαθέτουν καθόλου ηλεκτρισμό στα σπίτια τους. Ενώ 30 εκατομμύρια αγροτικές αντλίες λειτουργούν με πετρέλαιο.

«Υπάρχει μια τεράστια αγορά, και απίστευτες δυνατότητες», δήλωσε ο Σαντός Καμάθ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας KPMG, και συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας «Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων στην επαρχία πρόκειται να οδηγήσει σε μεγάλη επιχειρηματική ανάπτυξη, μεγαλύτερη από την ηλεκτρικά εξαρτώμενη».

Οι άνθρωποι που ζουν από την γεωργία, δυσκολεύονται να κατανοήσουν την σημασία για την μείωση των εκπομπών του άνθρακα, και το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Αυτό που κερδίζει τον κόσμο στην Ινδία είναι ότι η ηλιακή ενέργεια είναι ένας φθηνός, καθαρός και εύκολος στην εγκατάσταση τρόπος για να λύσουν το πρόβλημα της ενέργειας σε αυτά τα μέρη. Με την ηλιακή ενέργεια μπορούν πλέον να λειτουργούν από μια απλή λάμπα μέχρι τις αντλίες νερού.

«Η ενόχληση τους είναι αυτό που μας παρακινεί. Γιατί να είμαστε τόσο εγωιστές όταν αποφασίζουμε ποιος θα έχει πρόσβαση στην ενέργεια και ποιος όχι, ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση;» δήλωσε ο Χαρίς Χάντε, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Selco Solar Light, που είναι εταιρεία που ασχολείται με φωτοβολταϊκά στοιχεία στην Ινδία.

Η εταιρεία Selco Solar Light έχει ήδη εγκαταστήσει σε 125.000 σπίτια, ηλιακά πάνελ στην επαρχία Καρνατάκα.

Αν και υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία στην Ινδία για την εγκατάσταση της νέας τεχνολογίας, σε πληθυσμό χαμηλού εισοδήματος, η κυβέρνηση της Ινδίας ελπίζει να τετραπλασιαστεί η παραγωγή ηλιακής ενέργειας στα 200 μεγαβάτ.

Η κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει τον στόχο της, βοηθάει τις εταιρείες να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία. Έχει προγραμματιστεί ένα 11χρονο πλάνο αξίας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει πιστώσεις στις εταιρείες που αποφασίζουν να ακολουθήσουν το αναπτυξιακό πλάνο, όπως επίσης και διάφορες φοροαπαλλαγές για να αναπτυχθεί η επένδυσή τους. Κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2020 το 20% της ενέργειας της Ινδίας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μόνο η ηλιακή ενέργεια υπολογίζεται ότι θα φτάσει στο 6%. Γι αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση εκπόνησε και άλλο ένα πρόγραμμα όπου και θα μοιραστούν 200 εκατομμύρια λαμπτήρες οι οποίοι φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ