Να μια συνταγή που θα μπορούσε να γίνει σήμα κατατεθέν της χώρας μας, αν είχαμε πιο οργανωμένη γεωργία και συνειδητοποιημένους καλλιεργητές! Είναι ένα φτηνό και υπέροχο φρούτο, περιέχει από μόνο του αρκετή πικτίνη στη φλούδα και την ψίχα και γίνεται η πιο συγκλονιστική μαρμελάδα του καλοκαιριού.
Υλικά και Εκτέλεση
1 κιλό κορόμηλα παντός είδους (ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια)
700 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1/2 λεμόνι
Πλένουμε τα κορόμηλα και τα τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Βράζουμε τα κορόμηλα με ελάχιστο νερό και τη ζάχαρη για 15 λεπτά.
Ξαφρίζουμε και δεν απομακρυνόμαστε από την κατσαρόλα.
Αν φουσκώνει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, απομακρύνουμε την κατσαρόλα για δευτερόλεπτα να ηρεμήσει και την ξαναβάζουμε για άλλα 15 λεπτά.
Δοκιμάστε να συνδυάσετε κορόμηλα και βατόμουρα ή κορόμηλα και ροδάκινα