Κάνει πίσω ο Μητσοτάκης για τους αποσπασμένους – Καταθέτει νομοτεχνική βελτίωση στο πολυνομοσχέδιο - iefimerida.gr

Κάνει πίσω ο Μητσοτάκης για τους αποσπασμένους – Καταθέτει νομοτεχνική βελτίωση στο πολυνομοσχέδιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η νομοθετική διάταξη για την πριμοδότηση των αποσπασμένων σε υπουργικά γραφεία δημοσίων υπαλλήλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αποσύρει τη σχετική πρόβλεψη.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την Παρασκευή θα κατατεθεί νομοτεχνική βελτίωση στο πολυνομοσχέδιο. Από αυτή θα έχει απαλειφθεί η διατύπωση ότι για την αποτίμηση προσόντων στη διαθεσιμότητα - μετακίνηση προσμετράται ως θετικό κριτήριο η θητεία όσων δημοσίων υπάλληλων είναι αποσπασμένοι σε υπουργικά γραφεία, γραφεία γενικών και ειδικών γραμματέων.

Στο πολυνομοσχέδιο ουσιαστικά δεν εξαιρούνται οι αποσπασμένοι από το καθεστώς της κινητικότητας ή της διαθεσιμότητας, αλλά το γεγονός πως ήταν αποσπασμένοι αποτελούσε κριτήριο θετικό και επομένως ήταν σε ευνοϊκότερη θέση σε σχέση με κάποιον που δεν το διέθετε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα καταθέσει αύριο, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, νομοτεχνική βελτίωση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών "Φορολογία Εισοδήματος, Επείγουσα Εφαρμογή του Νόμου 4046/2012 και του Νόμου 4127/2013 και άλλες διατάξεις", με την οποία θα καταργεί την αποτίμηση προσόντων δημοσίων υπαλλήλων που εμπίπτουν στις διατάξεις του ΠΔ 63/2005».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ