Το 'πιασαν το νόημα οι πανούργοι Ρώσοι: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επιστρέφουν στις γραφομηχανές - iefimerida.gr

Το 'πιασαν το νόημα οι πανούργοι Ρώσοι: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επιστρέφουν στις γραφομηχανές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Από άποψη ασφάλειας, κάθε είδος ηλεκτρονικής επικοινωνίας είναι ευάλωτο. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι προσβάσιμη από έναν υπολογιστή. Πρέπει να προτιμάται το πιο πρωτόγονο μέσον: το χέρι ή η γραφομηχανή».

Τάδε έφη Νικολάι Κοβαλόφ, βουλευτής και πρώην διευθυντής της FSB (πρώην KGB), και αυτή του η άποψη όχι μόνο πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ' όψη, αλλά επιπλέον θα μείνει και στην ιστορία. Όχι για την οπισθοδρομική λογική της, αλλά για την ενορατικότητά της:

Πράγματι, δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας που να μην αναγνωρίζει τον παράδοξο χαρακτήρα της ακραίας εκτεχνολόγησης των κοινωνιών στις οποίες ζούμε: πληροφορία σημαίνει μείωση του χάους, δηλαδή τάξη. Όσο περισσότερη πληροφορία τόση λιγότερη αταξία. Η πληθώρα όμως πληροφοριών επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα το οποίο υποτίθεται ότι καταπολεμά: όπως ακριβώς η απουσία πληροφορίας αυξάνει την εντροπία μέσα σε ένα οργανωμένο σύστημα, έτσι και η υπερπληθώρα πληροφοριών καταλήγει να υπονομεύει το ίδιο το σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι εξυπηρετεί. Απλοί κανόνες της Κυβερνητικής...

Πράγμα που σημαίνει ότι όσο πιο πολύπλοκο γίνεται ένα σύστημα στην προσπάθειά του να θωρακιστεί ενάντια στους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς του, τόσο πιο ευάλωτο γίνεται. Πολυπλοκότητα σημαίνει ευαλωτότητα.

Με οδηγό αυτή τη μεγάλη αλήθεια και μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, μία από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών αποφάσισε να αγοράσει γραφομηχανές για τη δακτυλογράφηση των απόρρητων εγγράφων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Izvestia.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), που προήλθε από την μετεξέλιξη της KGB, δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αγορά είκοσι γραφομηχανών.

«Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τα σκάνδαλα του WikiLeaks, τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν καθώς και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγινε στόχος τηλεφωνικής παρακολούθησης κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 στο Λονδίνο», εξηγεί στην εφημερίδα πηγή της υπηρεσίας.

«Αποφασίστηκε η χρήση περισσότερων εγγράφων σε χαρτί», ανέφερε η ίδια πηγή.

Η υπηρεσία Τύπου της FSO αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, τόσο οι μυστικές υπηρεσίες, όσο και το υπουργείο Άμυνας συνεχίζουν να χρησιμοποιούν γραφομηχανές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ