Κατασκευάστηκε η πρώτη λειτουργική SLR κάμερα μέσω 3D printing [εικόνες] - iefimerida.gr

Κατασκευάστηκε η πρώτη λειτουργική SLR κάμερα μέσω 3D printing [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H τεχνολογία 3D printing έχει κάνει μια πολύ δυναμική εμφάνιση στην καθημερινότητά μας τόσο στην τεχνολογία όσο και στον τομέα της υγείας με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κατασκευή ενός μοσχεύματος τραχείας που έσωσε τη ζωή ενός νεογέννητου.

Μια νέα καινοτομία αυτή τη φορά στον τομέα της φωτογραφίας ήρθε να προσθέσει ο Γάλλος σπουδαστής σχεδίου Leo Marius ο οποίος κατόρθωσε να “εκτυπώσει” την πρώτη πλήρως λειτουργική SLR φωτογραφική μηχανή.Για την κατασκευή όλων των επιμέρους εξαρτημάτων χρειάστηκε περίπου 15 ώρες και άλλη μια ώρα για να τα συναρμολογήσει ενώ το συνολικό κόστος ανήλθε στα €50. Η φωτογραφική μηχανή ονομάζεται OpenReflex, διαθέτει μηχανικό κλείστο με ταχύτητα 1/60 sec και λειτουργεί με όλους σχεδόν τους φακούς.

Η λήψη των φωτογραφιών δεν είναι το ίδιο απλή με μια κανονική φωτογραφική μηχανή ωστόσο το project μας παρουσιάζει για ακόμα μια φορά τις τεράστιες δυνατότητες του 3D printing.

Κατασκευάστηκε η πρώτη λειτουργική SLR κάμερα μέσω 3D printing [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Κατασκευάστηκε η πρώτη λειτουργική SLR κάμερα μέσω 3D printing [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Κατασκευάστηκε η πρώτη λειτουργική SLR κάμερα μέσω 3D printing [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Κατασκευάστηκε η πρώτη λειτουργική SLR κάμερα μέσω 3D printing [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ