Οι Ιταλοί ανακρίνουν την Standard & Poor´s - iefimerida.gr

Οι Ιταλοί ανακρίνουν την Standard & Poor´s

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιταλική εποπτική αρχή χρηματιστηριακών συναλλαγών Consob «ανέκρινε» τη Δευτέρα εκπροσώπους της αμερικανικής Standard & Poor´s. Οι Ιταλοί θέτουν στο επίκεντρο της έρευνάς τους τη χρονική συγκυρία και τις πηγές της αξιολόγησης επί του ιταλικού προγράμματος περικοπών, κάνοντας χρήση για πρώτη φορά των δυνατοτήτων που προσφέρει η νεοσύστατη Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA).

Οι «συνομιλίες-ανάκριση» των εκπροσώπων του οίκου διήρκεσαν περίπου δυο ώρες με τους τελευταίους να απαντούν στα ερωτήματα των Ιταλών και να επιφυλάσσονται να προσκομίσουν έγγραφα.

Στο στόχαστρο και η Moody´s

Την περασμένη Πέμπτη η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε ένα νέο πρόγραμμα περικοπών. Ήδη την επόμενη μέρα και ενώ οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη, η S & P έδωσε στη δημοσιότητα την αρνητικών τάσεων αξιολόγησή της. Η ιταλική εποπτική αρχή χρηματιστηριακών συναλλαγών επικρίνει το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει ακόμη καν γνωστές οι λεπτομέρειες του πακέτου, που σημαίνει ότι ο οίκος στηρίχθηκε σε αδιακρισίες των μέσων ενημέρωσης. Ερωτηματικά εγείρει και η χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης δεδομένου ότι δεν είχαν κλείσει ακόμη τα χρηματιστήρια. Την Παρασκευή η ιταλική αρχή σκοπεύει να καλέσει και εκπροσώπους της Moody´s ενώ με το θέμα αναμένεται να ασχοληθεί την ερχόμενη εβδομάδα και η ESMA.

πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Standard & Poor's ESMA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ