Στο Βερολίνο για... τον «ελληνικό ήλιο» - iefimerida.gr

Στο Βερολίνο για... τον «ελληνικό ήλιο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε θα έχει αύριο στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόκειται για ένα προγραμματισμένο δείπνο εργασίας ανάμεσα σε Σόιμπλε - Βενιζέλο ε αντικείμενο συζήτησης τα ενεργειακά.

Αν και το... μενού του δείπνου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, θα πρέπει να αναμένεται στενό "μαρκάρισμα" από τον Β. Σόιμπλε ειδικά στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων, με δεδομένο ότι αυτή ήταν η πρώτη αναφορά του μετά τη τηλεδιάσκεψη του EUROGROUP. Με νέες δηλώσεις του στο REUTERS, ο Ε. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της 11ης Ιουλίου, θα δημοσιοποιήσει το διοικητικό συμβούλιο του υπό σύσταση Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο θα πρέπει να έχει καταφέρει αποκρατικοποιήσεις ύψους 1,7 δισ ευρώ έως το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν εδώ και 18 μήνες η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πουλήσει το παραμικρό...

Υπενθυμίζεται πάντως πως τον περασμένο μήνα ο γερμανός υπουργός εξωτερικών είχε δηλώσει πως «η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας. Θα μπορούσε λοιπόν η Ελλάδα να εξάγει την ηλιακή ενέργεια σε εμάς» , προσθέτοντας πως η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει λύση, προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ