O γλετζές Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τα ποτά, τα τσιγάρα, οι φήμες για το νόθο γιο και η πρωθυπουργία που τρίζει - iefimerida.gr

O γλετζές Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τα ποτά, τα τσιγάρα, οι φήμες για το νόθο γιο και η πρωθυπουργία που τρίζει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατέχοντας το απόλυτο ρεκόρ παραμονής στην πρωθυπουργία, ένα σκάνδαλο με τις υπηρεσίες πληροφοριών, συγκλονίζει την κυβέρνηση συνασπισμού του Λουξεμβούργου, και απειλεί την κυριαρχία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά από 18 χρόνια στην κεφαλή του δουκάτου.

«Αυτή είναι μία από τις τελευταίες εμφανίσεις μου στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο», είπε ο 58χρονος Γιούνκερ σε σχολική εκδήλωση όπου παραβρέθηκε. Ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός, ο μακροβιότερος δημοκρατικά εκλεγμένος επικεφαλής της κυβέρνησης στον κόσμο, έχασε την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων του συνασπισμού του την περασμένη Παρασκευή.

Δεκαοκτώ χρόνια στο τιμόνι του Λουξεμβούργου, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπήρξε το πρόσωπο με το πολυπληθέστερο fun club στην πατρίδα του αλλά και στον διεθνή Τύπο. Τα κουτσομπολιά από το Δουκάτο τον ήθελαν να τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στο ωραίο φύλο, ενώ οι πιπεράτες πληροφορίες για τις περιπέτειες στα ταξίδια του στην Ευρώπη δεν σταμάτησαν ποτέ να τον συνοδεύουν. Οι φήμες για τον δεκάχρονο νόθο γιο του είναι μία από τις φήμες που τον συνοδεύουν στα ευρωπαϊκά ταμπλόιντ.

Το κουρασμένο παρουσιαστικό του Γιούνκερ, ο οποίος δεν έχει κλείσει ακόμα τα 58 χρόνια του, δεν οφείλεται μόνο στις ολονυκτίες για τη διάσωση των χωρών της Ευρωζώνης. Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι για την εικόνα ευθύνονται το υπερβολικό κάπνισμα και η αγάπη του στο αλκοόλ, αναφέρει το Εθνος.

Αφοπλιστικά άνετος και επικοινωνιακός, ο γλετζές Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ξεχώριζε πάντα με το χιούμορ του, ακόμα κι όταν διέκοπτε μία συνεδρίαση για να ενημερώσει τους ομολόγους του για την... πέτρα στα νεφρά που τον ταλαιπωρούσε. Ιστορική θα μείνει η ατάκα του ότι έχει πει αρκετά ψέματα στα ΜΜΕ, καθώς και ότι του αρέσουν οι «μυστικές, σκοτεινές συνομιλίες».
Η μεγαλύτερη αδυναμία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι το κάπνισμα και στις Βρυξέλλες, στα ατέλειωτα ξενύχτια των συνεδριάσεων, ενοχλούνται από το σύννεφο που τον ακολουθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ