Καταδικάστηκε «τρολ» που απειλούσε πως θα σκοτώσει Αμερικανούς μαθητές - iefimerida.gr

Καταδικάστηκε «τρολ» που απειλούσε πως θα σκοτώσει Αμερικανούς μαθητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο τρολάρισμα είναι μία από τις ασθένειες της εποχής της άκρατης, άρα ανεξέλεγκτης πληροφόρησης. Συνήθως γίνεται για πλάκα, ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που ξεφεύγουν από τα όρια. Ο Βρετανός Ρις Ελιοτ πόσταρε ένα μήνυμα στο Facebook και απειλούσε να σκοτώσει 200 μαθητές σχολείου στις ΗΠΑ.

Η νοσηρότητα του 24χρονου Ελιοτ φαίνεται από το γεγονός ότι το μήνυμα το πόσταρε σε σελίδα που είχε φτιαχτεί στη μνήμη παιδιών που είχαν χάσει τη ζωή τους σε αυτοκινητικά ατυχήματα. Οταν, μάλιστα, ένας μαθητής του απάντησε, εκείνος τον απείλησε λέγοντας: «Εχεις επιλεχθεί και αύριο στο σχολείο θα δεχτείς μια από τις σφαίρες μου». Ο Ελιοτ συνελήφθη και σήμερα το δικαστήριο του Νιούκαστλ τον καταδίκασε σε φυλάκιση 28 μηνών. Είναι η πρώτη καταδίκη «τρολ» για απειλές στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ